2013-08-27 09:23:54
Φωτογραφία για ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
«Δεν πρόκειται για ληγμένα», διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση ότι, από 1ης Σεπτεμβρίου, θα επιτρέπονται οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.

«Μιλάμε για μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια στην Ελλάδα και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο κ. Κομνηνός, υπογραμμίζοντας ότι ισχύει για προϊόντα τα οποία δεν χαλάνε, δεν είναι ευαλλοίωτα.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία διάταξη στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, που να αφορά σε προϊόντα, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει», διευκρινίζει χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, με αφορμή το ενημερωτικό έγγραφό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ