2013-08-26 14:26:04
Φωτογραφία για Έπαιζαν τον «παπά» στην εθνική οδό
Πενταμελής σπείρα Ρουμάνων εξαπατούσε τους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων. Πενταμελής σπείρα Ρουμάνων εξαπατούσε στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, διερχόμενους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων ξένων χωρών, παίζοντας μαζί τους το γνωστό παιχνίδι με τα τραπουλόχαρτα «Παπάς».

Για την υπόθεση αυτή, αρχικά συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 45, 44, 28, 26 και 25 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη.

Οι πέντε Ρουμάνοι, έχοντας ως πεδίο δράσης τους χώρο στάθμευσης οχημάτων επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Λαμία, προσέλκυαν επιβάτες διερχόμενων τουριστικών λεωφορείων ξένων χωρών (κυρίως Ρουμανίας) και τους εξαπατούσαν παίζοντας το παιχνίδι «παπάς» έναντι χρηματικού ποσού.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της σπείρας άρχισε όταν έφτασε στο χώρο που δρούσαν ομάδα τεσσάρων αγνώστων ατόμων, που επέβαιναν σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και επιτέθηκαν εναντίον τους με γροθιές και σιδερένιους λοστούς.


Κατά την διαφυγή τους, δύο από τους δράστες της δεύτερης ομάδας με την απειλή όπλου επιβίβασαν στο ένα από τα οχήματα, τον 45χρονο Ρουμάνο και ζήτησαν τηλεφωνικά από τον 26χρονο ομοεθνή του το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Όμως επειδή δεν ικανοποιήθηκε η απαίτησή τους, μετά από λίγη ώρα τον άφησαν ελεύθερο και στη συνέχεια εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας να κινείται πεζός επί της Εθνικής οδού και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Από τη στιγμή εκείνη άρχισε η αποκάλυψη της δράσης και των δύο συμμοριών. Από τη δεύτερη συμμορία, που επιτέθηκε στη σπείρα των παπατζήδων, συνελήφθη ένας 29χρονος, επίσης Ρουμάνος και αναζητούνται άλλα τρία άτομα, οι οποίοι πιθανότατα πρόκειται για Ρουμάνους επίσης.

Προφανώς οι δύο σπείρες δρούσαν στην ίδια περιοχή και η επίθεση της μίας εναντίον της άλλης έγινε προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι …λογαριασμοί μεταξύ τους.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ