2013-08-26 02:37:04
Φωτογραφία για «Αφεντικό» στη Θράκη η Ξάνθη
Η Ξάνθη αναδείχθηκε νικήτρια στο πρώτο ντέρμπι της Θράκης για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Καραγεωργίου επιβλήθηκε... με 1-0 του Πανθρακικού την Κυριακή στα «Πηγάδια» και κατέκτησε το πρώτο της τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους το σημείωσε ο Σολάρι στο 44ο λεπτό.

Επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, με τους Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Σολάρι να πρωταγωνιστούν και να έχουν πάρει τον «αέρα» των φιλοξενούμενων.

Έτσι, στο 3΄ ο Σολάρι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρίν, ενώ μετά από κόρνερ του τελευταίου ήταν η σειρά του Βάλλα να αστοχήσει σε κεφαλιά στο 19΄.

Ο Μαρίν σκόραρε στο 22' αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ σωστά ακυρώθηκε, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου πήρε τη πάσα από τον Μάνταλο, πέρασε έξοχα στον Εστέμπαν Σολάρι και ο Αργεντινός (αδελφός του Σαντιάγκο, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ιντερ) άνοιξε το σκορ.


Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο προκειμένου να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Πράγματι, ο Πανθρακικός είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά αδυνατούσε να… πατήσει περιοχή».

Χωρίς φάσεις, με δυνατές μονομαχίες και την Ξάνθη καλά «οχυρωμένη», το ματς ολοκληρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων που «έσπασαν το ρόδι» στο φετινό πρωτάθλημα.

Κίτρινες: Σολάρι, Παϊτο, Μαρσελίνιο, Γούτας - Μπαϊκαρά, Εμπό, Πόποβιτς

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (71΄ Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (65΄ Κάλβο), Σολάρι (+90΄ Γκοχούρι)

Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Εμπό (46΄ Ρομέου), Ζος, Παπαγεωργίου, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης (77΄ Ζεκίνι), Κάσες, Μπαϊκαρά (59΄ Πόποβιτς), Ιγκόρ, Τζάνης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ