2013-08-26 02:14:04
Φωτογραφία για Επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τα χημικά στη Συρία
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε την Κυριακή με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο... δήλωσε "πως όλα συγκλίνουν ώστε να προσδιοριστεί το καθεστώς της Δαμασκού ως ο δράστης" των χημικών επιθέσεων της 21ης Αυγούστου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Ο αρχηγός του κράτους καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε πως όλα συγκλίνουν ώστε να προσδιοριστεί το καθεστώς της Δαμασκού ως ο δράστης αυτών των απαράδεκτων επιθέσεων", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

"Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ώστε να υπάρξει μια κοινή απόκριση σε αυτή την επιθετικότητα χωρίς προηγούμενο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα για το θέμα της Συρίας με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ.

Ζήτησε κυρίως όπως οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών έχουν πρόσβαση "χωρίς καθυστέρηση και χωρίς κανένα περιορισμό στις τοποθεσίες που έχουν πληγεί".


Δείγματα που ελήφθησαν την Τετάρτη από τα προάστια της Δαμασκού είναι καθ΄οδόν προς διάφορες δυτικές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, όπου θα αναλυθούν από ειδικά εργαστήρια που εξαρτώνται από το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με έναν ερευνητή τον οποίο επικαλείται η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Δείγματα που είχαν μεταφερθεί το Μάιο από τη Συρία από δημοσιογράφους της Monde και αναλύθηκαν στο εργαστήριο αυτό, είχαν οδηγήσει το Παρίσι στο να κατηγορήσει το καθεστώς ότι χρησιμοποίησε τουλάχιστον σε μία περίπτωση το αέριο σαρίν.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ