2013-08-24 16:10:02
Φωτογραφία για H σύμβουλος του Πάπα «κολάζει» το Βατικανό
Η 30χρονη Φραντσέσκα Ιμακολάτα Τσαούκουι προκαλεί τριγμούς με τις αποκαλύψεις της στην Αγία Έδρα

Μελαχρινή, γοητευτική, με λάγνο βλέμμα και μόλις 30 ετών…Η Φραντσέσκα Ιμακολάτα Τσαούκουι δεν είναι μοντέλο, ούτε παρουσιάστρια, αλλά μία από τους έμπιστους συμβούλους του Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αποδεικνύει καθημερινά πόσο πρωτοποριακός είναι συγκριτικά με τους προκατόχους του. Ετσι, λοιπόν, δε δίστασε να εντάξει στην αποτελούμενη από οκτώ άνδρες ειδική επιτροπή -η οποία αναμένεται να διερευνήσει τυχόν οικονομικές ατασθαλίες της Τράπεζας του Βατικανού (Ior)- μία νέα γυναίκα.

Η επιλογή του μόνο απαρατήρητη δε θα μπορούσε να περάσει μέσα στο ανδροκρατούμενο Βατικανό, όμως, η έντονη παρουσία της Ιταλίδας με καταγωγή από το Μαρόκο, αναστάτωσε λίγο παραπάνω από όσο θα περίμενε κανείς το περιβάλλον της Αγίας Εδρας.


Ο λόγος; Τα αρνητικά σχόλια και οι αποκαλύψεις της Τσαούκουι στο Twitter για ισχυρούς άνδρες του Βατικανού, αλλά και για τον πραγματικό λόγο της ξαφνικής παραίτησης του πάπα Βενέδικτου.

«Επιβεβαιώνω: ο πάπας Βενέδικτος παραιτήθηκε γιατί είναι άρρωστος με λευχαιμία εδώ και ένα χρόνο», «Ο καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε (ο οποίος φέρεται να απέκρυψε υπόθεση παιδοφιλίας), είναι διεφθαρμένος», «Ο Τζούλιο Τρεμόντι (πρώην υπουργός Οικονομικών) είχε λογαριασμό στο Ior. Μόλις έμαθαν ότι είναι γκέι τον διέγραψαν», ήταν μερικά από τα «καταραμένα» tweets που αναρτήθηκαν λίγους μήνες πριν της γίνει επαγγελματική πρόταση από το Βατικανό και προκάλεσαν αναστάτωση στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Φραντσέσκα Ιμακολάτα (που σημαίνει άσπιλη) Τσαούκουι, αφού διέγραψε το προφίλ της στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε πως δεν ανήρτησε η ίδια τα μηνύματα αυτά, αλλά κάποιος άγνωστος εισέβαλε στη σελίδα της.

Παρόλα αυτά επισήμανε πως δεν ανησυχεί γιατί «ούτε ο Ποντίφικας είναι ανήσυχος».

Ταραγμένοι, ωστόσο, φάνηκαν ο Τρεμόντι, αλλά και ο Μπερτόνε, οι οποίοι διεμήνυσαν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον της.

Διαβάστε περισσότερα
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ