2013-08-24 09:45:03
Φωτογραφία για Τα χημικά όπλα ως εκστρατεία σπίλωσης;
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει οποιαδήποτε έγγραφη απόδειξη ότι στα περίχωρα της Δαμασκού έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα.

Οι πληροφορίες για τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών στις 21 Αυγούστου μεταδόθηκαν από αραβικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, ως αποτέλεσμα της επίθεσης σκοτώθηκαν δήθεν 500 έως 1200 άνθρωποι.

Οι επίσημες Αρχές της Συρίας απέρριψαν τις κατηγορίες ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τα κυβερνητικά στρατεύματα και χαρακτήρισαν αυτές τις πληροφορίες πρόκληση των ενόπλων της αντιπολίτευσης.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε στις 23 Αυγούστου ότι σκοπεύει να στείλει στη Συρία την αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για τα θέματα του αφοπλισμού Άντζελα Κέιν. Και κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας να συνεργαστεί με την ευρισκόμενη στη χώρα ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να μπορέσουν να διερευνήσουν χωρίς καθυστέρηση το τελευταίο περιστατικό στα ανατολικά προστασία της Δαμασκού.


Στο ΣΑ του ΟΗΕ η Ρωσία και η Κίνα έχουν μπλοκάρει την προσπάθεια επίρριψης όλης της ευθύνης για τη δήθεν χρήση δηλητηριωδών ουσιών στο καθεστώς Άσαντ. Η Μόσχα και το Πεκίνο τόνισαν την ανάγκη να διεξαχθεί πρώτα λεπτομερής έρευνα όλων των γεγονότων και περιστάσεων από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε για άλλη μία φορά ότι μέχρι σήμερα όλες οι παρόμοιες πληροφορίες τελικά αποδεικνύονταν αναληθείς. Βασιζόμενη σε πληροφορίες από δικές της πηγές, η Ρωσία δήλωσε ότι ο πύραυλος με χημική ουσία είχε εκτοξευτεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης. Η Μόσχα επίσης επιμένει στην ταχύτερη διερεύνηση αυτού του περιστατικού, είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ