2013-08-24 09:32:09
Φωτογραφία για Ηλεία: Aύξηση κίνησης στα λουτρά - Μείωση στα ξενοδοχεία στον Καϊάφα
Αυξημένη η τουριστική κίνηση στα θαυματουργά ιαματικά λουτρά του Καϊάφα σε αντίθεση με τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής που όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες τους, έχουν υποστεί μείωση της τάξεως του 50%.

Μπορεί τα εισιτήρια που δίνονται καθημερινά στις ιαματικές πηγές να είναι αρκετά και μάλιστα συγκριτικά με την περσινή χρονιά να υπάρχει αύξηση 22%, τα δωμάτια όμως των ξενοδοχείων παραμένουν άδεια με τις κρατήσεις να έχουν υποστεί κατακόρυφη μείωση.

Πλέον, οι περισσότεροι από τους επισκέπτες των ιαματικών πηγών, κάνουν το μπάνιο τους και φεύγουν. Η διαμονή αποτελεί πολυτέλεια για αρκετούς… έτσι, προτιμούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κυκλοφορίας από το να διανυκτερεύσουν.

Αρκετοί είναι αυτοί που γυρίζουν την πλάτη τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και στρέφονται στα ενοικιαζόμενα δωμάτια εξαιτίας της διαφοράς που υπάρχει στην τιμή. Προτίμηση φαίνεται να υπάρχει και στα σπίτια προς ενοικίαση. Η επιλογή τους γίνεται από ολόκληρη την οικογένεια, ακολουθώντας ο παππούς με την γιαγιά και την θεραπευτική τους αγωγή στα ιαματικά λουτρά. Όπως τόνισε η κ. Μαρία Σκουροπούλου, «έχουμε ενοικιάσει ένα σπίτι στην παραλία της Ζαχάρως μαζί με τα εγγόνια μας και συνδυάζουμε τις διακοπές μας με την υδροθεραπεία».


Παράπονα εκφράζονται από την πλευρά των επισκεπτών για την έλλειψη των κατάλληλων ενεργειών αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, διακρίνοντας οι ίδιοι την δυνατότητα αναβάθμισής τους. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι απουσιάζει ακόμα και η διαφήμιση των θαυματουργών λουτρών του Καϊάφα με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί αυτοί που τόσα χρόνια δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για υδροθεραπεία και δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες πηγές ή την θεραπευτική τους αξία. Μεταξύ άλλων, ορισμένοι επιθυμούν την λειτουργία των ιαματικών λουτρών και κατά τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Οξινένγκο, ο οποίος κατάγεται από την Ρωσία και πραγματοποιεί τις διακοπές του στην περιοχή, «το ενδιαφέρον από Ρωσία προς Ελλάδα είναι μεγάλο και οι εγκαταστάσεις αυτές δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες. Τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα είναι μοναδικά και πρέπει να αξιοποιηθούν καταλλήλως για την προσέλκυση του τουρισμού».

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ο ΜΕΤΖΑΝΙ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ο ΜΕΤΖΑΝΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ