2013-08-24 09:23:07
Φωτογραφία για Tελειώνει το καλοκαίρι - Μίνι καύσωνας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά... φθινόπωρο
Σιγά σιγά βαδίζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού και ο καιρός δείχνει να μας έχει κρατήσει ένα τελευταίο κύμα ζέστης για τις 27-29/8/2013 το οποίο θα ανεβάσει για 2-3 μέρες τον υδράργυρο και πάλι σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο 30-31/8/2013 φαίνεται οτι θα έχουμε ενισχυμένα μελτέμια μετά από μια περίοδο με ζέστη και όλη την συσσώρευση της ξηρασίας του καλοκαιριού να βρίσκεται στο έλεος των ανέμων.

Καλό θα ήταν να δείξουμε προσοχή καθώς το επίμαχο διάστημα είναι αρκετά επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγία σε όλη την χώρα.

Φυσικά μετά τις 29 του μήνα και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων.

Έτσι όσον αφορά την προοπτική του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα φαίνεται οτι η τελευταία εβδομάδα θα ξεκινήσει με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί στις 27-29/8/2013 και η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει από τις 29 του μήνα και έπειτα και το Σαββατοκύριακο 30-31/8/2013 όπου θα έχουμε ενισχυμένους βοριάδες.


Με τα σημερινά στοιχεία οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και στα επίπεδα των 37-38οC και τοπικά σε κάποιες περιοχές ίσως και παραπάνω.

Δείχνει να είναι ίσως το τελευταίο φετινό κύμα ζέστης αλλά επειδή πλέον η μέρα έχει αρχίσει και μικραίνει αλλά και ο ήλιος δεν έχει την δυναμική που είχε στην καρδιά του καλοκαιριού φαίνεται οτι δεν θα είναι τόσο έντονο το κύμα ζέστης.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη τα πράγματα δυσκολέυουν αρκετά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού καθώς ο μηχανισμός που λέγεται μελτέμι και είναι απόρροια της όλης κυκλοφορίας στην διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης.

Πηγή: dionysos-weather
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ