2013-08-23 19:58:18
Φωτογραφία για Οι βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας για τα προβλήματα των στρατιωτικών της περιοχής
Προβλήματα στρατιωτικών Δ. Μακεδονίας

Το ζήτημα της διάλυσης των στρατοπέδων ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής για λόγους ιστορικούς, οικονομικούς και ασφάλειας. Επιπλέον έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στα συγκεκριμένα στρατόπεδα και στις οικογένειές τους , καθώς η μετεγκατάστασή τους στη συγκεκριμένη συγκυρία της οικονομικής κρίσης... θα τους επιβαρύνει με πρόσθετες δαπάνες, στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μετά τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, την μη δυνατότητα αποσπάσεων των εργαζόμενων συζύγων ή την παύση της εργασίας όσων συζύγων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Επιπροσθέτως η αιφνίδια και απρογραμμάτιστη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στα παιδιά τους και δυσχερής θα είναι λόγω κωλυμάτων νομικής φύσης , αλλά και θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και την πρόοδό τους.

Ήδη παρελήφθη το έγγραφο κατάργησης της 15ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Καστοριά, καθώς επίσης και για τη διάλυση Μονάδων στην περιοχή (15 Τάγμα Υποστηρίξεως, 15 Λόχος Διαβιβάσεων, Στρατιωτική Μουσική, κλπ), με ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών την 29η Νοεμβρίου 2013
. Επίσης από ότι φαίνεται οριστικοποιήθηκε η διάλυση Μονάδων στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας αλλά και της Κοζάνης (πλέον της διαλύσεως του Α΄ ΣΣ και της 2ης ΤΑΞΥΠ).

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης οι στρατιωτικοί με τις δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των αποδοχών τους. Τις τελευταίες ημέρες, στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής καθώς και άνευ προηγουμένου οχλήσεις από εταιρίες ενημερώσεως οφειλών και συνεργαζόμενα με αυτές δικηγορικά γραφεία, εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας κατανοούν τα προβλήματα των στρατιωτικών, συμμερίζονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των θιγομένων από την επικείμενη διάλυση και στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες τους.

Στα πλαίσια αυτά και με αφορμή τα υπ’ αριθμόν 5/15-7-2013 και 7/02-8-2013 έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, που κοινοποιήθηκαν στο βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνο του τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας κ.κ. Γερμανίδη Αθανάσιο Π.Ε. Φλώρινας, Διαμαντόπουλο Βαγγέλη Π.Ε. Καστοριάς και Ουζουνίδου Ευγενία Π.Ε. Κοζάνης, με την παράκληση να διερευνήσουν μέσα από τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου το τι αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα για τους δανειολήπτες στρατιωτικούς και για όσους εμπλέκονται στη διαδικασία μετακίνησης λόγω των αλλαγών που αναφέρθηκαν, καθώς και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στον τομέα των ενόπλων δυνάμεων που αφορούν στην περιοχή, οι παραπάνω βουλευτές κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εθνικής Άμυνας το με αριθμό πρωτοκόλλου 5/2013 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, καθώς και ΑΝΑΦΟΡΑ το υπ’ αριθμόν 7/02-8-2013 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη διάλυση Στρατοπέδων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, επισυνάπτοντας τα παραπάνω σχετικά έγγραφα και ζητώντας πλήρη ενημέρωση.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Επισυνάπτονται:

1. Οι κατατεθείσες Αναφορές των βουλευτών

(Αναφορά για δάνεια, αναφορά για διάλυση στρατοπέδων)

2. Τα έγγραφα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ

(Επιστολή για δάνεια, επιστολή για διάλυση στρατοπέδων)

 

ΠΗΓΗ: http://fouit.gr/2013/08/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%85%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1/ 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ