2013-08-23 10:02:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ας τολμήσουν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς
Αυστηρό μήνυμα έστειλε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Νέα, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κέρκυρα.

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες, όπως και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε», είπε.


«Αγοράζουν χρόνο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών»

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαινομενικά ανακρούουν πρύμνα μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πραγματικότητα, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή τους απελευθέρωση, ενώ υλοποιούν με τυφλή και απόλυτη εμμονή την εγκληματική πολιτική που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και την απόγνωση και τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων» προσθέτει.

«Η αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή ολική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, στη λογική της προστασίας των ασθενέστερων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως έχει περιγραφεί στη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ