2013-08-23 00:07:04
Φωτογραφία για Διευκρινήσεις ΕΚΑΒ σχετικά με το δημοσίευμα: Έπαθε εγκεφαλικό και έπεσε σε τοίχο σπιτιού. Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από 25 λεπτά
Κατόπιν του χθεσινού σας δημοσιεύματος σχετικά με την 25λεπτη καθυστέρηση άφιξης του... ασθενοφόρου σε περιστατικό στο Καρπενήσι (αφορά το άρθρο: "Έπαθε εγκεφαλικό και έπεσε σε τοίχο σπιτιού. Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από 25 λεπτά [Video]") κατά το οποίο 75χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν μετά από εγκεφαλικό το ΙΧ το οποίο οδηγούσε προσέκρουσε πάνω σε τοίχο σπιτιού, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Στις 20 Αυγούστου 2013 και συγκεκριμένα στις 20:04 το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση σχετικά με το περιστατικό και στις 20:07 έγινε η διαβίβαση του σήματος στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο και έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 20:16, που σημαίνει πως ο πραγματικός χρόνος ανταπόκρισης ήταν τα 12 λεπτά! (από την στιγμή της κλήσης, και όχι τα 25 λεπτά που αναφέρθηκε).

Όσον αφορά την απόσταση από το νοσοκομείο που αναφέρει το ρεπορτάζ, σας ενημερώνουμε πως τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. δεν παραμένουν (κατά την εκτέλεση την υπηρεσίας τους) στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας αλλά βρίσκονται διάσπαρτα ανά σημεία, βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Κεντρικής Διοίκησης έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίμετρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που ανήκουν (κάτι το οποίο ισχύει και στην περιοχή του Ν. Ευρυτανίας).


Κατόπιν αυτών, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως Το Ε.Κ.Α.Β., είναι πάντα σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές. Για τους λόγους αυτούς, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. που παρουσιάζουν ανάλογες ανάγκες.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ