2013-08-23 00:03:05
Φωτογραφία για Χωρίς Bernanke και Draghi το ετήσιο συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών
Κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον πλανήτη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Τζάκσον Χολ στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, όπου... πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών, αλλά η απουσία τόσο του διοικητή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ καθώς και άλλων «πρωτοκλασάτων» τραπεζιτών, προμηνύεται ότι το φετινό συνέδριο θα είναι ένα από τα πιο «αναίμακτα.»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Fed, ο Ben Bernanke, αρνήθηκε την ετήσια συμμετοχή του στο τριήμερο συνέδριο, σπάζοντας μια παράδοση 25 ετών, ενώ και η αντιπρόεδρος της Fed, η Janet Yellen – που είναι από τα «φαβορί» για να αντικαταστήσει τον κ. Bernanke τον Ιανουάριο που λήγει η θητεία του- θα συμμετέχει μόνο σε ένα μικρό πάνελ.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Bernanke αξιοποιούσε το συνέδριο για να προετοιμάσει τις αγορές για αλλαγές στην στρατηγική της Fed. Φέτος όμως, η απουσία του σημαίνει ότι το συνέδριο πιθανότατα θα εξελιχθεί χωρίς ιδιαίτερες «ειδήσεις».

Στο φετινό Τζάκσον Χολ δεν θα παραβρεθεί εξάλλου ούτε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney αλλά ούτε και της ΕΚΤ, Mario Draghi, παρά θα εκπροσωπηθούν από τους αντιπροέδρους Charles Bean και Vitor Constancio, αντιστοίχως.
euro2day Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαυρίας: Θα τα ξαναπούμε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μαυρίας: "Θα τα ξαναπούμε"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ