2013-08-21 22:14:03
Φωτογραφία για Ρίτα Αντωνοπούλου: «Θα ήθελα η κόρη μου να παίζει στο δρόμο όπως εγώ παιδί»
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες που συμμετέχει σε μεγάλα μουσικά σχήματα τα... τελευταία δεκαπέντε χρόνια και κατάγεται από την Ηλεία, επιθυμεί να δει την κόρη της να παίζει στους δρόμους όπως έπαιζε και εκείνη όταν ήταν παιδί.

Μιλώντας στο ileiapost.gr με αφορμή την συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 23 Αυγούστου με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση, αναλύει τις επιπτώσεις που η κρίση έχει επιφέρει στην μουσική επισημαίνοντας ότι γίνεται ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο που δεν είναι αρνητικό καθώς και ότι η πορεία της Ελλάδος και τα βιώματά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την δημιουργία και την μουσική.

Μιλάει για το άγχος των γονιών σε σχέση με τα παιδιά τους καθώς και για το πόσο όμορφα περνά στην περιοχή του Κακοβάτου όταν βρίσκει χρόνο να τον επισκεφθεί, παίρνοντας βαθιές ανάσες από το βαρύ πρόγραμμα των συναυλιών και των μουσικών σκηνών που εμφανίζεται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.


Η μουσική έχει μέλλον στην Ελλάδα-η Ελλάδα έχει μέλλον χωρίς μουσική

Έχω την αίσθηση ότι ο τόπος, η ιστορία του και γενικότερα η πορεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μουσική. Μπορείς να απαντήσεις στο παρελθόν πολιτικά γεγονότα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μουσική. Δεν θα εκλείψει τώρα η μουσική από την χώρα.

Η κρίση αξιών έχει επιπτώσεις και στην μουσική;

Σε πρακτικά ζητήματα ναι. Όπως στην προσέλευση του κόσμου, στην πληρωμή των καλλιτεχνών στο κλείσιμο μουσικών σκηνών και άλλα. Δηλαδή γίνεται ένα ξεκαθάρισμα. Ο κόσμος γίνεται ποιο επιλεκτικός σε αυτό που θα πάει και ποιο συγκεκριμένος και αυτό δεν είναι αρνητικό. Δηλαδή έχει και θετικές επιπτώσεις.

Είστε από την Ηλεία. Έρχεστε συχνά;

Έρχομαι όσο μπορώ περισσότερο. Λόγω δουλειάς, δεν μπορώ αρκετά συχνά. Με τις συναυλίες γυρνώ όλη την Ελλάδα και όταν μου το επιτρέπουν οι περιστάσεις έρχομαι εκεί κοντά στον Κακόβατο και περνώ υπέροχα.

Τι θα ήθελες από την Ελλάδα των παιδικών σου χρόνων να υπάρχει σήμερα

Να μπορούσε να παίζει η μικρή μου στους δρόμους όπως παίζαμε και εμείς γιατί την εποχή εκείνη δεν υπήρχε άγχος. Πηγαίναμε σχολείο και γυρνούσαμε μόνοι μας. Κανένας γονιός για το παιδί του σήμερα δεν νιώθει ήρεμος και είναι συνέχεια μέσα στο άγχος.
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ