2013-08-21 09:07:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για χτύπημα της Αλ Κάιντα στα τρένα
Φωτιές έχει ανάψει στην Ευρώπη το δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο η Αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικά χτυπήματα σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Μετά την αποκάλυψη ότι η Γερμανία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα, έρχεται η σειρά της Γαλλίας να πάρει θέση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε καθησυχαστικός:

"Δεν έχουμε αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις απειλές παρόλο που γνωρίζαμε τις φήμες εδώ και αρκετές εβδομάδες και κάναμε μια σειρά από βήματα. Τα μέτρα που λάβαμε δεν αφορούν άμεσα τη Γαλλία αλλά γειτονικές χώρες".

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή επιχειρήσεων δολιοφθοράς σε τρένα ή σήραγγες ή ακόμη και με τοποθέτηση εκρηκτικών και σε σταθμούς.

Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η Bild, προήλθαν από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ η οποία φέρεται να υπέκλεψε συνομιλίες κορυφαίων στελεχών της Αλ Κάιντα.

Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, νωρίτερα μέσα στο μήνα, έκλεισαν 20 πρεσβείες και προξενεία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική υπό το φόβο μιας μεγάλης επίθεσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΙΤΣΕΛ»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΙΤΣΕΛ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ