2013-08-19 18:00:11
Φωτογραφία για Χωρίς τέλος οι αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα των πλειστηριασμών
Νέα σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, από την αντιπολίτευση, με αφορμή την πρόθεση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Το θέμα αναμένεται να δοκιμάσει και την κυβερνητική συνοχή, αφού, οι αντιδράσεις είναι έντονες και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, παρά τις αντιδράσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Αναφερόμενος στο πρόβλημα που προκύπτει από τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση στο ζήτημα «και αυτό που αναζητείται είναι η χρυσή τομή». Ακόμη, επισημαίνει ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών.


Σαφές μήνυμα έστειλαν οι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κατσαφάδος από τη Ν.Δ. και οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση με δηλώσεις τους στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βουλευτές διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση και απαιτούν:

Παράταση της ρύθμισης και όχι κατάργησή της με εξαιρέσεις και κριτήρια.

Να εντοπιστούν οι έχοντες μεγάλη περιουσία που εκμεταλλεύονται την προστασία, δεν είναι αναγκαίο να αρθεί το σημερινό καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακολουθήσει να προστατεύεται η πλειονότητα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται και όχι μόνον άνεργοι και πολύτεκνοι, αλλά και ο μέσος εργαζόμενος ή επιχειρηματίας που έχει δει το μισθό του ή τα εισοδήματά του να μειώνονται δραματικά.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην σύσκεψη της Τρίτης στο Μαξίμου, όσο και στη συνάντηση που θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος πριν από τη ΔΕΘ.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να μετακινείται από την επίσημη θέση του για παράταση της ισχύουσας διάταξης για ένα ακόμη χρόνο.

Με την πρόταση αυτή συμφωνούν τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης μαζί με άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα.

"Η κυνική προαναγγελία του υπουργού Οικονομικών ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει αυτό που επί μήνες η κυβέρνηση διέψευδε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, αντιστρέφουν την πραγματικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών, αναδεικνύει την ανάγκη να σημάνει συναγερμός, σημειώνει το ΚΚΕ.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ