2013-08-19 16:04:04
Φωτογραφία για Σταυρίδης: Δεν είχα κανένα λόγο να κρύψω τίποτα - Ηθελα να στείλω τη φωτογραφία στη γυναίκα μου και την έστειλα στην τοπική εφημερίδα
Αναγνωρίζοντας ότι «έφερε τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση» ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης αποποιήθηκε κάθε υπόνοια αδιαφάνειας... και απέδωσε τη διαρροή των επίμαχων φωτογραφιών σε ένα email που προοριζόταν για την οικογένειά του αλλά, κατά λάθος, ο ίδιος απέστειλε σε τοπική εφημερίδα.

Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega o κ. Σταυρίδης σημείωσε:

«Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια κοινωνία η οποία είναι άκρως υποκριτική, ζούμε σε μια κοινωνία που έχει μάθει με μερικά στερεότυπα τα οποία δυστυχώς δεν μας προστάτευσαν και φθάσαμε ως εδώ που φθάσαμε. Είμαι απόλυτα διαφανής και θεωρώ ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να κρύβομαι με ποιους συνομιλώ, με ποιους συνταξιδεύω κλπ. Την περασμένη Δευτέρα και αφού είχαμε υπογράψει την σύμβαση, που ήταν ένα καθαρά τελετουργικό θέμα, ο κ. Μελισσανίδης προσεφέρθη να με μεταφέρει με το αεροπλάνο του που ήταν καθ' οδόν για Γαλλία, να με μεταφέρει με το αεροπλάνο του στην Κεφαλονιά.


Δεν είχα κανέναν λόγο να αρνηθώ, όπως δεν είχα και κανένα λόγο να το αποκρύψω.

Δεν με προσεκάλεσε ο κ. Μελισσανίδης να πάω να κάνω μια εβδομάδα διακοπές μαζί του ή να μου κάνει κάποια άλλη περιποίηση. Ήταν κάτι καθαρά πρακτικό, το οποίο για τα δικά μου στάνταρντ, για την δική μου διαφάνεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να δημιούργησε πολλές εντυπώσεις, το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να το κρύψω».

Ερωτηθείς εάν υπολόγισε ότι, δεχόμενος να συνταξιδεύσει στο ιδιωτικό αεροσκάφος, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα της κυβέρνησης, απάντησε:

«Επιμένω, κατάρχας δεν έχω κανένα λόγο να έχω καμία μύγα και να μυγιάζομαι. Με όλους τους επιχειρηματίες ερχόμαστε σε επαφή, κάπου θα συναντηθούμε, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, πιθανώς σε κάποιο άλλο γραφείο, συζητάμε, εάν αυτό θεωρείται μεμπτό, αν μια διαδικασία η οποία ήταν απόλυτα διαφανής και ολοκληρωμένη όταν εγώ πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ, ένας διεθνής διαγωνισμός τον οποίο δεν μπορούσε να επηρεάσει κανένας στον κόσμο, με έναν κ. Μελισσανίδη ο οποίος επί τρεις μήνες ήταν σε αντιδικία με το ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο που χειριστήκαμε τα Λαχεία και τα φέραμε σε εξαιρετικό πέρας, όχι βεβαίο και δεν θεωρώ ότι είναι μεμπτό.

Εξάλλου δεν ταυτίζομαι εγώ με παλιούς διοικητές οργανισμών οι οποίοι ήταν άψογοι και δεν περνούσε τίποτα στη δημοσιότητα αλλά καταλήστευσαν την Ελλάδα. Επομένως αυτά μακράν εμού. Αντιλαμβάνομαι ότι η κοινωνία αυτά δεν τα βλέπει με καλό μάτι».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι λυπάται που έφερε τον πρωθυπουργό σε αυτή τη δύσκολη θέση αλλά επισήμανε ότι κατά την κρίση του εξυπηρέτησε «με σωστό τρόπο» το δημόσιο συμφέρον.

«Ξέρω ότι δυστυχώς είμαστε βορά σε μια δημοσιότητα η οποία είναι αμείλικτη. Ξέρω ότι ο καθένας με τα δικά του κριτήρια μπορεί να ασκήσει την οποιαδήποτε κριτική. Από την άλλη μεριά εγώ αυτά τα κριτήρια τα σέβομαι, δε τα συμμερίζομαι, γνωρίζω τους κινδύνους αλλά επαναλαμβάνω η κοινωνία μας πρέπει να πάει μπροστά. Και θα πάει μπροστά όταν είμαστε διαφανείς, όταν δεν κρυβόμαστε, όταν κάνουμε σωστά την δουλειά μας και όταν υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον σωστά. Νομίζω απέδειξα ότι μπορώ και με αποτελεσματικότητα αλλά και με σωστό τρόπο να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον. Εφόσον αυτό η κυβέρνηση θεώρησε ότι την έφερε σε δύσκολη θέση, το σέβομαι απόλυτα, λυπάμαι γι' αυτό και αποδέχομαι πλήρως την απόφαση του κ. Στουρνάρα», πρόσθεσε.

Σχετικά με αφορά τη διαρροή των φωτογραφιών, εξήγησε τα εξής:

«Οσον αφορά την περίφημη φωτογραφία, γιατί πολλά ειπώθηκαν ότι μπορεί να μου την 'έστησαν', ήταν για μένα ένα μυστήριο, το οποίο το ανακάλυψα. Ηθελα να τη στείλω στο μαγαζί μου στην Κεφαλονιά, για να τυπωθεί -γιατί την έβλεπα με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου- και κατά λάθος προωθήθηκε στην τοπική εφημερίδα. Εφόσον το πήραν οι άνθρωποι θεώρησαν ότι ήταν μία φωτογραφία που έπρεπε να δημοσιεύσουν».

Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι «με λύπη του» ζητεί την παραίτησή του, χωρίς να του δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

ΠΗΓΗ: Eθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ