2013-08-19 11:26:19
Φωτογραφία για Η αποπομπή Σ.Σταυρίδη και ο πόλεμος αποκρατικοποιήσεων ΟΠΑΠ & ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Η απομάκρυνση του Σ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ μετά την αποκάλυψη ότι ταξίδεψε στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό λίαρ τζέτ του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη 

που συμμετέχει στην κοινοπραξία της Emma Delta στην οποία κατέληξε το 33% του ΟΠΑΠ, ενισχύει τις ενδείξεις για έντονο «παρασκηνιακό πόλεμο» και σκιές στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων επιχειρήσεων του Δημοσίου ή ποσοστών αυτών.

Επί μήνες παίζονταν παιχνίδι ισχυρών συμφερόντων στην ιδιωτικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ με εμπλεκόμενους κυρίως εγχώριους επιχειρηματίες. Και με το που μπήκαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του στην Emma Delta, σχεδόν αμέσως μετά, αποκαλύπτεται το ταξίδι του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Σ. Σταυρίδη στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Δ. Μελισσανίδη.

Ο ίδιος μάλιστα ποζάρει σε φωτογραφία με την αεροσυνοδό. Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και προκάλεσε την αποπομπή του με άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Ο κ. Σταυρίδης υποστήριξε πώς η φωτογραφία εστάλη από τον ίδιο κατά λάθος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης αντί του μαγαζιού του, ενώ όπως επίσης πρόσθεσε στην πρωινή εκπομπή του Mega δεν θεώρησε την πτήση με τον αεροσκάφος του επιχειρηματία «μεμπτό, αλλά πρακτικό θέμα».


Πρόκειται για αφέλεια εκ μέρους του κ. Σταυρίδη ή για ένα ακόμη σκέλος του «παιχνιδιού» που συνδέεται με τον ΟΠΑΠ και την κατάληξη του 33% στην Emma Delta; Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, όπως και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς όλα αυτά είναι τυχαία.

Εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι πως σε κάθε μεγάλη αποκρατικοποίηση τα συμφέροντα που παίζονται είναι τεράστια με τη συμμετοχή τόσο εγχώριων όσο και ξένων επιχειρηματιών και funds. Το παρασκήνιο έντονο και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεγάλες με την ανάμιξη φυσικά και της τρόικας που κάνει κουμάντο στη χώρα.

Αυτό απέδειξε το ναυάγιο της συμφωνίας για τη ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom, όπως και η ανάθεση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους που αποτελούν δορυφόρο της Άγκυρας. Από το deal αυτό, εκτός του ότι το Δημόσιο απώλεσε δις ευρώ, με τη ΔΕΠΑ να βρίσκεται στα αζήτητα, επλήγη και στρατηγικά, αφού η συμφωνία για τον TAP και τη Socar δεν έχει να προσδώσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα όσον αφορά στην ενεργειακή στρατηγική στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πώς μετά το ναυάγιο πώλησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στους Ρώσους, με έξωθεν παρεμβάσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ με σκοπό να καλύψει το… κενό εσόδων με απολύσεις 2.656 υπαλλήλων.

Έτσι άνοιξε ταυτόχρονα και τον ασκό του Αιόλου για απολύσεις και νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Πριμοδοτεί funds και καταστρέφει την κοινωνία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ