2024-01-24 08:17:22
Φωτογραφία για Ο πόλεμος των ρομπότ - Πού επενδύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

 



Την είσοδό της στον τομέα της ανάπτυξης των ανθρωποειδών ρομπότ υλοποιεί η BMW Manufacturing με την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την startup ρομποτικής Figure για την ανάπτυξη ρομπότ στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

Η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η πλέον κατάλληλη αφού ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε ανθρωποειδή ρομπότ για να αναλάβουν ορισμένες φυσικές εργασίες, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Tesla.

NASA: Ανθρωποειδή ρομπότ βάζουν υποψηφιότητα για αστροναύτες

Επίσημη πρώτη

Τα ανθρωποειδή της Figure θα αναπτυχθούν στο εργοστάσιο παραγωγής της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, που απασχολεί σήμερα 11.000 άτομα, μεγέθη που την καθιστούν τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του φανοποιείου, των μεταλλικών στοιχείων και των υπηρεσιών logistics μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, αφού εκπαιδευτούν στην εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική συμφωνία που έχει υπογράψει η Figure από την ίδρυσή της το 2022. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα ρομπότ θα χρησιμοποιεί η BMW, η συνεργασία θα ξεκινήσει με μικρές ποσότητες και θα επεκταθεί εάν επιτευχθούν οι στόχοι απόδοσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Brett Adcock.

«Έχουμε σχεδιάσει τα ρομπότ ώστε να είναι ασφαλές δίπλα στους ανθρώπους. Η συνεργασία με την BMW στον αυτοματισμό σε μια μονάδα παραγωγής είναι μια τεράστια πρόκληση αλλά και αναγνώριση για εμάς», συμπλήρωσε ο Adcock στο Reuters.

Η startup ρομποτικής με έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνια συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές πέρυσι, με επικεφαλής την Parkway Venture σε αποτίμηση άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.



Αλλά όχι οι πρώτοι

Ήδη κατασκευαστές αυτοκινήτων από τη Honda και τη Hyundai πειραματίζονται με ανθρωποειδή ρομπότ για να εκτελούν επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες εργασίες σε γραμμές συναρμολόγησης εδώ και χρόνια. Η Tesla κυκλοφόρησε πρόσφατα το τελευταίο του ανθρωποειδές που δοκιμάζει ήδη πιλοτικά, το Optimus Gen 2, ενώ ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ίλον Μασκ προέβλεψε ένα δισεκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ στη γη τη δεκαετία του 2040!

Τα ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα κινήσεων και να μάθουν να εκτελούν νέες εργασίες όπως οι άνθρωποι. Τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή δημιουργούνται γενικά για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι σαφές εάν ένα πιο ευέλικτο ρομπότ ικανό να εκτελεί μια ευρύτερη σειρά υπηρεσιών θα αποδειχθεί βιώσιμο σε ένα πραγματικό περιβάλλον.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ