2013-08-11 01:42:14
Φωτογραφία για Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
Πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι και πολύ ευάλωτος αμυντικά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Βαλένθια με 2-1  Σκόρερ και πάλι ο Ολαϊτάν.

Με διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό στο τελευταίο και πλέον δυνατό τεστ απέναντι σε μία από τις πιο καυτές ομάδες των φιλικών του καλοκαιριού.

Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα, αριστερά στην άμυνα ο Χολέμπας, δεξιά ο Παπάζογλου και στόπερ οι Μεντζανί και Σιόβας, Αμυντικά χαφ οι Μανιάτης και Φέισα, Βάις και Κάμπελ στα άκρα μπροστά τους ο Τσόρι και μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

Από την αρχή το Μεστάγια κατηφόρισε. Αυτό ήταν πάνω-κάτω γνωστό εκ των προτέρων. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ακόμα ήταν ότι ο Ολυμπιακός θα πίεζε με τον πρώτο παίχτη στην σέντρα (Μήτρογλου) και παρ' όλα αυτά θα δεχόταν – φτηνές στην πλειοψηφία τους - φάσεις στα νώτα του.

Στις περισσότερες επιθέσεις-τσουνάμι των νυχτερίδων συνωστίζονταν 20 παίκτες στο μισό γήπεδο, κι όμως οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στην αναχαίτιση των περισσότερων εξ αυτών.


Το λάθος του Παπάζογλου έδωσε την ευκαιρία στον Μπανέγα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν σε άδειο τέρμα, ενώ είχε προηγηθεί η επέμβαση του Ρομπέρτο. Μόλις στο 5' ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει.Πέραν από το πρόβλημα της συνολικής αμυντικής λειτουργίας υπήρχε και το θέμα με τα αβίαστα λάθη που έδιναν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στην ομάδα του Ντζούκιτς από το πουθενά.

Ελάχιστεε φορές η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Τσόρι Ντομίνκεζ, ο οποίος φανερά αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Παρ' όλα αυτά ο Αργεντινός είχε την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος όταν το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε ο Άλβες. Είχε προηγηθεί άλλη μία επέμβαση του κήπερ της Βαλένθια στο σουτ του Κάμπελ και το τακουνάκι του Μήτρογλου που κύλησε παράλληλα με την εστία, ενώ στο 6' ο φορ του Ολυμπικού έπιασε εξαιρετική κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Φυσικά και θα μπορούσε να έχει πετύχει (τουλάχιστον) ένα τέρμα στο πρώτο μέρος και να καμουφλάρει κάπως το ναυάγιο στα μετόπισθεν. Ούτε αυτό έγινε.

Γενικά η ποιότητα από την μέση και μπροστά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εξ ού και οι 4-5 φάσεις, ωστόσο μία ομάδα κρίνεται συνολικά και συνολικά η Βαλένθια περνούσε ένα εύκολο βράδυ.

Η δεύτερη μάλιστα κραυγαλέα ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού οδήγησε στο γκολ του Ποστίγκα από τη συρτή σέντρα του Μπανέγα (41')
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ