2013-08-09 14:13:04
Φωτογραφία για Πληρώνουν πρόστιμα για να μπορούν να ταξιδέψουν οι Κύπριοι!
Μαζική πληρωμή προστίμων σημειώνεται από Κύπριους πολίτες το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται βέβαια για κίνηση που προκύπτει από το γεγονός ότι η Αστυνομία ελέγχει όλους όσους θα ταξιδεψουν... στο εξωτερικό και κατά πόσο εκκρεμούν εναντίον τους εντάλματα πληρωμής προστίμων. Η απόφαση της Αστυνομίας για την εν λόγω τακτική πάρθηκε από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο ωστόσο τώρα με το καλοκαίρι και με τους συμπατριώτες μας να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για διακοπές στο εξωτερικό, προκύπτει και το θέμα των απλήρωτων προστίμων, με αποτέλεσμα να τρέχουν για να το τακτοποιήσουν ή να αναγκάζονται να το τακτοποιήσουν πριν ή μετά το ταξίδι τους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ο εντοπισμός αυτών των οποίων εκκρεμούν εναντίον τους εντάλματα πληρωμής προστίμων γίνεται με ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο και έχει διασυνδεθεί με το μητρώο αναχωρήσεων. Έτσι κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, οι οφειλέτες εντοπίζονται αυτόματα και οδηγούνται σε ειδικούς χώρους των αεροδρομίων για τους διακανονισμούς
. Εκεί ο πολίτης καλείτε να πληρώσει το οφειλόμενο ποσό του πρόστιμου ή να προχωρήσει σε διακανονισμό για πληρωμή του πρόστιμου όταν θα επιστρέψει από το ταξίδι. Στις περιπτώσεις ωστόσο προσώπων που είναι συστηματικοί οφειλέτες και ξεγελούν τις Αρχές, απαιτείται να πληρώσουν επί τόπου. Αν αρνηθούν δε θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ. Παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια έχουν στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για τους σκοπούς των ελέγχων, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο σύντομη αν δε χρειαζόταν να περιμένουν από τα γραφεία ενταλμάτων να τους αποστείλουν την δεδομένη στιγμή το ένταλμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν μηχανογραφημένο. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δεν υπήρχε ούτε το απαραίτητο προσωπικό στα γραφεία ενταλμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή αναμονή. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν να αποφύγουν περιπέτειες και ταλαιπωρία, τηλεφωνώντας πριν να ταξιδέψουν για να ενημερωθούν για τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν απλήρωτα πρόστιμα που τους επιβαρύνουν.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ