2013-08-09 13:09:04
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Oι τιμές φωτιά των καυσίμων καίνε τους εκδρομείς
Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από την πρωτεύουσα και αυτό το Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί που θα πάρουν το αυτοκίνητο τους σκεπτόμενοι ήδη την ακρίβεια στα καύσιμα εντός και εκτός Αττικής, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Ακόμα και μέσα στην Αττική οι τιμές της βενζίνης θεωρούνται «τσιμπημένες» με μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο 1,70 ευρώ ανά λίτρο. Οι πρατηριούχοι το αποδίδουν στα νέα τιμολόγια αγοράς τα οποία είναι αυξημένα.

Κανένας, πλέον, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι οδηγοί να φύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου με τιμές βενζίνης γύρω στο 1,70 ευρώ ανά λίτρο και να επιστρέψουν με τιμές σημαντικά υψηλότερες.

Το newpost σας ενημερώνει για τις τιμές που πωλούνται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά:

Κύθηρα - Αμόλυβδη 95 οκτανίων - Τιμή 1,893 ευρώ ανά λίτρο


Diesel - Τιμή 1,566 ευρώ ανά λίτρο

Ζάκυνθος - Αμόλυβδη 95 οκτανίων - Τιμή 1,765 ευρώ ανά λίτρο

Diesel - Τιμή 1,377 ευρώ ανά λίτρο

Ηράκλειο - Αμόλυβδη 95 οκτανίων - Τιμή 1,778 ευρώ ανά λίτρο

Diesel – Τιμή 1.429 ευρώ ανά λίτρο

Πρέβεζα - Αμόλυβδη 95 οκτανίων - Τιμή 1,800 ευρώ ανά λίτρο

Diesel – Τιμή 1.500 ευρώ ανά λίτρο

Σάμος - Αμόλυβδη 95 οκτανίων - Τιμή 1,793 ευρώ ανά λίτρο

Diesel – Τιμή 1.415 ευρώ ανά λίτρο

«Οι οδηγοί να φουλάρουν το ντεπόζιτο τους από την Αθήνα»

To newpost επικοινώνησε με την πρόεδρο της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία καλεί τους οδηγούς να φουλάρουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους από Αθήνα καθώς παρατηρείται πως κάθε καλοκαίρι αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων.

«Κάθε καλοκαίρι έχουμε παρατηρήσει ότι η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει για αυτό όμως δεν ευθύνονται οι πρατηριούχοι ευθύνονται οι εταιρείες και τα διυλιστήρια που έχουμε αγορές με υψηλότερο τιμολόγιο» και πρόσθεσε «Ο κόσμος να μην φεύγει με άδεια ρεζερβουάρ να τα φουλάρει από πρατήρια της εμπιστοσύνης τους»

Ποιο είναι το πακέτο της «καλής» βενζίνης

Η κυρία Ζάγκα αναλύει στο newpost ποιο είναι το πακέτο της «καλής» βενζίνης που θα πρέπει να έχει ένα βενζινάδικο. Συγκεκριμένα είπε: «Για να είναι καλή η βενζίνη και σωστή, πρέπει να έχει το πακέτο. Καλή τιμή, σωστά λίτρα και καλη ποιότητα.

Πολλές φορές όμως δεν ανταποκρίνεται το πακέτο αυτό και εξαπατάται ο καταναλωτής. Συγχρόνως όμως εξαπατάται και το υγιές κομμάτι του κλάδου το οποίο εγώ εκπροσωπώ».

«Όσοι βενζινοπώλες παρανομούν να μπαίνουν φυλακή»

Η κ. Ζάγκα μάλιστα δεν παρέλειψε να πει πως θα πρέπει γίνονται συνέχεια έλεγχοι και οι παραβάτες να τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση, μόνο έτσι υποστήριξε θα μπει μια τάξη στον κλάδο.

«Εμείς θέλουμε να γίνονται συνέχεια έλεγχοι ειδικά την εποχή αυτή που δεν υπάρχουν χρήματα είναι απαράδεκτο κάποιοι να εξαπατούν τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ότι όταν βρίσκουν ένα πρατήριο που έχει νοθευμένο καύσιμο ή κλέβει να του παίρνουν την άδεια και να φυλακίζεται μόνο έτσι να θα μπει μια τάξη»

Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Καρλιώτης

Πηγή: newpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι... 22 του Σάντος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι... 22 του Σάντος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ