2013-08-09 11:53:05
Φωτογραφία για «Λουκέτο» ενός μηνός σε δώδεκα επιχειρήσεις
Αποφάσεις για «λουκέτο» ενός μηνός σε 12 επιχειρήσεις έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και στο επόμενο διάστημα ακολουθούν... άλλες 14.

Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πως οι διαδικασίες περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων, δηλαδή το σφράγισμα του καταστήματος, λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης.

«Λουκέτο» για τουλάχιστον έναν μήνα επιβάλλεται κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

Ανακοίνωση

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «επειδή στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν το ΣΔΟΕ και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των ΔΟΥ έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός».


Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σε όλη την επικράτεια.

Εξάλλου, χθες, σε έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου και σε εκτέλεση ειδικής εντολής του ειδικού γραμματέα του Σώματος, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Χίου δεν είχε εκδώσει 24 αποδείξεις. Οι ελεγκτές σε εκτέλεση της εντολής ελέγχου προχώρησαν στη σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ θα ακολουθήσει η σύνταξη έκθεσης ελέγχου για την επιβολή προστίμου.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ