2013-08-08 11:14:16
Φωτογραφία για Αλλάζει ριζικά το Λύκειο και το σύστημα Πανελλαδικών
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και για άλλη μια φορά, έρχονται τα πάνω κάτω για τους μαθητές.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν επιλέξει δυο πεδία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί άμεσα στο νομοσχέδιο και οι αλλαγές να ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές που θα μπουν φέτος στο Λύκειο.

Οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα κατεύθυνσης θα είναι περισσότερες μόνο στη Γ’ τάξη και αυτό γιατί στόχος είναι να σταματήσει το Λύκειο να είναι... φροντιστήριο.

Οι ώρες διδασκαλίας

Η πρώτη Λυκείου θα είναι αποκλειστικά Γενικής Παιδείας και οι ώρες διδασκαλίας θα είναι 34, με εννέα υποχρεωτικά μαθήματα και ένα επιλογής.

Στη Β’ τάξη προβλέπονται 30 ώρες Γενικής Παιδείας, 5 ώρες μαθήματα προσανατολισμού και στην Γ' Λυκείου 12 ώρες γενικής παιδείας και 20 ώρες μαθήματα προσανατολισμού.

Η βαθμολογία

Μια από της σημαντικότερες αλλαγές είναι πως για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα «μετράει» και ο βαθμός απολυτηρίου όλων των τάξεων του Λυκείου! Ο βαθμός της Α’ Λυκείου θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5, της Β' τάξης με 0,7 και της Γ' τάξης με 0,9. Το άθροισμα θα διαιρείται δια τρία και το πηλίκο θα αποτελεί τον βαθμό προαγωγής και απόλυσης.

Σε αναμονή για την επίσημη ανακοίνωση
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ