2013-08-06 16:14:04
Φωτογραφία για Στα 627 ευρώ η μέση δαπάνη των τουριστών
Την Ελλάδα επισκέπτονται κατά μέσο όρο 15,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 627 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι... 83 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Γαλλία πέρυσι, περισσότεροι από τον ίδιο τον πληθυσμό της που είναι 66 εκατομμύρια.

Η Γαλλία προσελκύει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια περισσότερους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με την Κίνα, την Ισπανία και την Ιταλία να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ωστόσο, παρά τη συντριπτική δημοτικότητα της Γαλλίας ως προορισμού διακοπών, φαίνεται ότι οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα να πείσουν τους επισκέπτες να ξοδέψουν τα μετρητά τους.

Στο ΑΕΠ

Ο τουρισμός συνεισφέρει περίπου το 7% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας, προσφέροντας περισσότερα ακόμη και από τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Ο μέσος όρος όμως των χρημάτων που ξοδεύουν οι τουρίστες (487 ευρώ) υστερεί κατά πολύ σε σύγκριση με κάθε άλλη χώρα στο top 10 των επισκεπτών, εκτός από τη Ρωσία.

Οι επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.420 ευρώ στις ΗΠΑ, 944 ευρώ στη Γερμανία και 941 ευρώ στην Αγγλία. Οι τουρίστες στο Μακάο, της νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστός προορισμός για τα καζίνο, ξοδεύουν το εντυπωσιακό ποσό των 2.422 ευρώ ο καθένας.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ