2013-08-06 16:10:03
Φωτογραφία για Αχαΐα: Σκουπιδότοπος ο ποταμός Πείρος - Δείτε φωτo
Σε επιστολή τους προς του φορείς της περιοχής, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού αναφέρει τα εξής:

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού

Προς Δήμο Δύμης, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Διεύθυνση Υγιεινής

Κτηματικής Υπηρεσία Αχαΐας

Κύριοι,

Τον περασμένο χειμώνα, από τις μεγάλες βροχοπτώσεις, προξενήθηκαν νεροφαγώματα στις όχθες και ζημιές στην γέφυρα του ποταμού Πείρου στον δρόμο Αλισσού-Λουσικών.

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα προστασία της γέφυρας και των παρόχθιων ιδιοκτητών, παρατηρούμε τελευταία ο συγκεκριμένος χώρος να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αντί δηλαδή οι αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για την αποκατάσταση της ζημιάς και των πρανών του ποταμού δεν έκαναν τίποτα με αποτέλεσμα διάφοροι επιτήδειοι να εναποθέτουν στο σημείο διάφορα μπάζα, σκουπίδια, προϊόντα εκσκαφών κλπ.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι αποτέλεσμα «πρόσκλησης» των αρχών προς τον οποιονδήποτε για να φέρει στο σημείο οτιδήποτε άχρηστο έχει για να αναπληρωθεί το υλικό που το ποτάμι παρέσυρε και να αποφύγουν έτσι οι αρμόδιοι να αναπληρώσουν με κανονικό υλικό (αμμοχάλικο) με δαπάνες τους.

Πάντως αν δεν έγινε με πρόθεση η «πρόσκληση» στον οποιονδήποτε είναι βέβαιο ότι έγινε με την ανοχή των αρμοδίων, καθόσον κανένα μέτρο αποτροπής δεν έχει ληφθεί.

Επειδή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή είναι απαράδεκτη, και το κυριότερο, με την πρώτη βροχή το ποτάμι θα παρασύρει όλα αυτά τα υλικά στην θάλασσα με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε κάθε αρμόδιο να λάβει άμεσα μέτρα προστασία τόσο της γέφυρας του ποταμού Πείρου όσο και αποτροπής της επαπειλούμενης ρύπανσης του χώρου αλλά και της θαλάσσιας περιοχής.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένη απευθυνθούμε τόσο στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος όσο και στον Εισαγγελέα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Δ. Μπαρμπούνης
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ