2013-08-05 16:45:03
Φωτογραφία για Βίκυ Μπαφατάκη, η Eλληνίδα που κέρδισε τις καρδιές των Ιταλών
Την γνωρίσαμε πριν λίγες ημέρες (27 Ιουλίου 2013) όταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα: ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ με αφορμή.... την ανακοίνωση της απονομής του Διεθνούς Βραβείου Παλαιοντολογίας, Giuseppe Sciacca στην Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά, και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας, DickMol, τιμώντας τους για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό έργο τους στη Μηλιά και στον 'Αγιο Γεώργιο Γρεβενών και για την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η γενική γραμματέας των Διεθνών Βραβείων "Giuseppe Sciacca" Βασιλική Μπαφατάκη, τίμησε τα Γρεβενά με την παρουσία της και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ζήτησε τη δέσμευση των τοπικών παραγόντων και της Πολιτείας, ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή Κέντρο Παλαιοντολογίας που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο με άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα Γρεβενά.


Η ελληνίδα δημοσιογράφος και διακεκριμένη επιστήμονας με Διεθνή αναγνώριση, Βίκυ Μπαφατάκη, είναι διάσημη στο διεθνές στερέωμα επιστημόνων, αλλά στη γείτονα χώρα έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των Ιταλών, χάρη στην πολύπλευρη προσωπικότητά της και την τεράστια ενασχόλησή της με μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις στον τομέα του πολιτισμού στην Ιταλία, τα Διεθνή Βραβεία «GIUSEPPE SCIACCA».

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε Ιστορία - Αρχαιολογία και μετέπειτα Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε νεαρή ηλικία, σπούδασε την Ιταλική γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο για Ξένους της Περούτζια. Δημοσιογράφος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, η γυναίκα – επιστήμονας Βίκυ Μπαφατάκη είναι σε θέση, χάρη στο μοναδικό της ύφος και στο μεσογειακό της ταμπεραμέντο, να διαδίδει την Ελληνική κουλτούρα στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ευγένεια, η διακριτικότητα και η κομψότητα είναι οι αρετές που την καθιστούν ένα σύγχρονο σύμβολο της Ελλάδας στον κόσμο.

Το 2005 πήρε μέρος στον διαγωνισμό επιστημόνων των Διεθνών Βραβείων Gusieppe Sciacca, στον τομέα της Επικοινωνίας. 362 άτομα συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η θεματική που παρουσίασε ήταν «Η διάδοση του πολιτισμού & του εθελοντισμού μέσα από τα Μ.Μ.Ε.» και της έδωσε την πρωτιά. Στην ίδια τελετή βραβεύονταν ο Πάπας της Ρώμης.

Εργάστηκε εθελοντικά σε μεγάλα projects κοινωνικής μέριμνας και πολιτιστικής κληρονομιάς και το 2006 έγινε μέλος της Επιτροπής Προεδρίας. Ταξίδεψε πολύ, εκπροσωπώντας τα Βραβεία, ακόμη και στην Αφρική, και το 2009 έλαβε τη τιμή να γίνει μέλος της Κριτικής Επιτροπής, το ανώτερο όργανο των Βραβείων ενώ το 2012 έλαβε τον τίτλο της Γενικής Γραμματέας.

Το Σεπτέμβριο του 2008 τιμήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Σαντανιέλλο για την πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και για την υποστήριξή της στο έργο των Διεθνών Βραβείων.

Είναι Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών σπουδών στη Ρώμη και μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Τον Αύγουστο του 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινωνικής & Εθελοντικής Προσφοράς στην ανθρωπότητα από την Ιβοριανή διασπορά, Abidjan, Ακτή του Ελεφαντοστού.

Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους απέκτησε τον Τίτλο Ευγενείας “Dama de Merito de Honor” από το Τάγμα των Ιπποτών του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Τον Ιουλίου του 2006 απέκτησε τον Τίτλο τιμής «Πρέσβειρα του Ιταλικού Πολιτισμού ανά τον κόσμο» από το Università per Stranieri di Perugia.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών

Δίδαξε ως φιλόλογος σε Λύκεια, και με τις δυο ιδιότητες στις Σχολές Αστυφυλάκων, σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως Αρχαιολόγος, αλλά και ως Επικοινωνιολόγος σε μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές καμπάνιες.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, όπως Madame Figaro, Marie Claire κ.ά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα ως Αρχισυντάκτρια, Σύμβουλος Εκπομπής και Παρουσιάστρια.

greveniotis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ