2013-07-29 02:36:08
Φωτογραφία για «Κόλαση» στη Ρόδο: Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα
​Πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί μέχρι στιγμής στη νότια Ρόδο, όπου η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο συνεχίζει να καίει. «Μάχη» δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν θέσει την φωτιά υπό έλεγχο.

Οι πύρινες γλώσσες ξεπήδησαν από την Ίστριο και επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα, βοηθούμενες από τους ανέμους. Το μέτωπο, σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων, διασπάστηκε σε τρία επιμέρους: ένα στο Ίστριο, ένα στο Γέρακα και ένα στην περιοχή που έχει αναδασωθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά του ‘92.

Εκτός από το καταστροφικό της έργο, η φωτιά απείλησε το χωριό Βάτι και τις περιοχές Γενναδίου και Λαχανιάς, με τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, επί τόπου επιχειρούν 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 30 και πλέον οχήματα, έχουν ανοιχτεί ζώνες πυρασφάλειας, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.


«Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία που πλήττει τη Ρόδο είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Φαιστό, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: star
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ