2013-07-29 02:28:04
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στην Παναγία σήμερα από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στον μικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιστορική και αισθητική αναφορά στονμικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου». Καλεσμένος είναι ο κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος.

12:00 ΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους τόπους της Παλαιστίνης που συνδέθηκαν με τη ζωή της Παναγίας. Παρουσιάζονταιιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Γενική εισαγωγή στους τόπους που συνδέθηκαν με την Παναγία». Καλεσμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.


13:00 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στη σημασία και στο ρόλο της Παναγίας στη Θεολογία, στη λατρεία, στην τέχνη και γενικότερα στη ζωή της Εκκλησίας. Το θέμα, σήμερα είναι: «Η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας - Γενική εισαγωγή».

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Το προσκύνημα της Παναγίας Μεγαλόχαρης στην Ιερά Νήσο Τήνο». Καλεσμένος είναι ο π. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου.

17:00 ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα, αναφέρεται σε άγνωστα προσκυνήματα της Παναγίας. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Τα θέματα, σήμερα είναι: α) «Προσκυνήματα της Παναγίας σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά». Καλεσμένος είναι ο π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και β) «Προσκυνήματα της Παναγίας σε Κέρκυρα και Παξούς». Καλεσμένος είναι ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Σωτήρης Γουνελάς, συγγραφέας και ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Αρχιτέκτων της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΚώσταςΜπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τα βάθη της θάλασσας και το χέρι του Θεού».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει «Οδοιπορικό στο Σινά από το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ της Αιθερίας».

03:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι ποιητές για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης». Καλεσμένος είναι ο Τάσος Φωτόπουλος, συγγραφέας και άμεσος συνεργάτης του ονομαστού μουσικού, μουσικολόγου και λαογράφου Σίμωνα Καρά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ