2013-07-27 00:56:03
Φωτογραφία για Η τουρκική εφημερίδα Zaman σπάει κάθε ρεκόρ συνωμοσιολογίας
«Τρομοκράτες υπό την προστασία της Ελλάδας μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Zaman!

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP/C) τα οποία «η Ελλάδα απελαύνει στην Συρία εξαιτίας της διεθνούς πίεσης αντί να τους εκδίδει στην Τουρκία, ετοιμάζουν μια σειρά ευρείας κλίμακας επιθέσεων αυτοκτονίας σε μεγάλες τουρκικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα στις συνοριακές περιφέρειες της Τουρκίας, ειδικά σε όσες συνορεύουν με την Συρία.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας τόνισε πως: »Ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης συνωμοσιολογίας». Ο κ. Κούτρας υπογράμμισε πως: «Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους».


«Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα.», κατέληξε ο κ. Κούτρας.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ