2013-07-25 03:21:25
Φωτογραφία για Βραζιλία: Παπικό «όχι» στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α', τάχθηκε, από το Ρίο, κατά της απελευθέρωσης της χρήσης των ναρκωτικών, προτρέποντας τις... λατινοαμερικανικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τη ρίζα του προβλήματος, «τη μάστιγα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών».

«H απελευθέρωση της χρήσης δεν αποτελεί τη λύση που θα μειώσει την εξάπλωση και την επιρροή της χημικής εξάρτησης», είπε ο Πάπας επισκεπτόμενος μια καθολική νοσοκομειακή μονάδα που ειδικεύεται στη φροντίδα των τοξικομανών. Ο Ποντίφικας μίλησε σε τοξικομανείς και στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης», στις παρυφές της φαβέλας Μπορέλ, βόρεια του Ρίο.

«Η μάστιγα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, η οποία προωθεί τη βία και σπέρνει τον πόνο και τον θάνατο, απαιτεί μια πράξη θάρρους του συνόλου της κοινωνίας για την καταπολέμησή της», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, για να προσθέσει πως η μόνη πραγματική διέξοδος στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι άλλη από την αληθινή δικαιοσύνη αλλά και την «εκπαίδευση των νέων στις αξίες που οικοδομούν τη ζωή». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ