2013-07-24 15:44:04
Φωτογραφία για Η λάθος αναφορά του Δήμου Πατρέων για το άγαλμα που κοσμεί στην Πλατεία ομονοίας
Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου που ανέφερε ότι τα συνεργεία των τομέων. Αυτεπιστασίας και Καθαριότητας προχώρησαν στον «καθαρισμό του αγάλματος του αγωνιστή του 1821 Δημητριάδη, η αλήθεια είναι πως καθάρισαν το άγαλμα αφιερωμένο στον άγνωστο αγωνιστή του 1821 που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κώστας Δημητριάδης.

Έγραφε το δελτίο τύπου:

«Στον καθαρισμό του αγάλματος του αγωνιστή του 1821 Δημητριάδη στην πλατεία Ομονοίας, προχώρησαν τα συνεργεία των τομέων Καθαριότητας και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων.

Το άγαλμα είχε υποστεί φθορές από το χρόνο, αλλά κυρίως από βανδάλους. Ο καθαρισμός έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και με ειδικά υλικά προκειμένου να προστατευτεί από φθορές και διαβρώσεις.»

Όπως καταλάβατε, μπέρδεψαν τον γλύπτη Κώστα Δημητριάδη που φιλοτέχνησε το έργο, με το άγαλμα το οποίο έχει τίτλο «Ο καθήμενος Αγωνιστής του 1821» και είναι αφιερωμένο στον ανώνυμο αγωνιστή της εθνικής μας παλιγγενεσίας!

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στην πλατεία το 1971, όμως ο Δήμος έκανε λάθος και νόμιζε πως το όνομα του αγωνιστή ήταν Δημητριάδης. Το λάθος προκάλεσε πολλά σχόλια απο την αντιπολίτευση, οπως π.χ. από τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Τζανάκο.

patrasnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ