2013-07-23 19:12:41
Φωτογραφία για H Ζαρούλια ζητά επαναφορά της θανατικής ποινής για τους παιδεραστές
Ερώτηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει ή όχι τη θανατική ποινή έκανε στη Βουλή η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Επικαλούμενη στοιχείς της ΕΛΑΣ, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για 7.500 περιστατικά παιδεραστίας από το 2003 όπου «έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία».

Σύμφωνα με την ίδια, παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν «ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή».

Η ίδια, μάλιστα, στην ερώτησή της κάνει λόγο για «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας» όσον αφορά την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των ανηλίκων κάτω των 13 ετών.

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ορθό και κοφτό «όχι» που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνεύσεων ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθυμίζει ότι «η χώρα μας έχει κυρώσει το Πρωτόκολλο αρ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις, εναρμονίζοντας το εσωτερικό δίκαιο προς τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής».

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ