2013-07-23 19:08:13
Φωτογραφία για 50.000 άνεργοι θα βρουν δουλειά σε Δήμους...!!!
Θυμάστε την περίφημη κόντρα ανάμεσα στους 2 κυβερνητικούς εταίρους, - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - , που είχε θύμα τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ… και ολόκληρη η Ιπποκράτους έβαλε στην απέναντι τον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση…??? 

Τότε, το ΠΑΣΟΚ είχε και σύμμαχο την ΔΗΜΑΡ, ως τρίτο εταίρο στην κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου, υποψιαζόταν υποψιαζόταν τον πράσινο Ηλία Κικίλια ότι ήθελε να παίξει παιγνίδι υπέρ της Ιπποκράτους κι η Ιπποκράτους από την δική της πλευρά υποψιαζόταν πως οι γαλάζιοι ήθελαν να αντικαταστήσουν τον Κικίλια για να παίξουν με τα δικά τους παιδιά…!!!

    Τελικά η αλλαγή στον ΟΑΕΔ έγινε και τον Ηλία Κικίλια αντικατέστησε ο φαρμακοποιός Θόδωρος Αμπατζόγλου. Κι αφού ηρέμησαν τα πνεύματα…, δρομολογήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος…, του ΟΑΕΔ, σχετικά με την απορρόφηση από τους δήμους 50.000 ανέργων που προέρχονται από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Οι ακριβείς όροι και οι προϋποθέσεις, αναμένεται να  ανακοινωθούν μετά από την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων, ενώ η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δεν αποκλείεται να αρχίσει ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα.


Φορείς υλοποίησης του προγράμματος, αναμένεται να είναι οι δήμοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.

Το πρόγραμμα θα αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές θα έχουν «ταβάνι» τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΑΕΔ, οι τομείς εργασίας θα είναι οι εξής:

Δασοπροστασία, αναδάσωση και φύλαξη υψηλού φυσικού κάλλουςΣίτιση σε ολοήμερα σχολεία σε φτωχές γειτονιές της ΑθήναςΕξωσχολικά προγράμματα για μαθητέςΟδική ασφάλεια μαθητώνΕργασία στα κατά τόπους Κοινωνικά ΠαντοπωλείαΣυλλογή και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχωνΠροσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (φροντίδα ηλικιωμένων κλπ)Διατήρηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάςΣυντήρηση και κατασκευή δρόμων και αθλητικών υποδομώνΚαθαρισμός παραλιών, παράκτιων ακτών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα.

Μοριοδότηση

Για την επιλογή των δικαιούχων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μοριοδότησης με ανώτατο όριο τους 36 μήνες ανεργίας. Ειδικότερα, οι άνεργοι για διάστημα έως 12 μήνες θα παίρνουν ένα μόριο το μήνα, οι άνεργοι για διάστημα από 12 έως 24 μήνες θα παίρνουν 1,5 μόριο το μήνα, ενώ οι άνεργοι από 24 έως 36 μήνες θα μοριοδοτούνται με 2 μόρια. Στη μοριοδότηση θα λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας του υποψηφίου.

                                                        Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ουδείς αναμάρτητος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ουδείς αναμάρτητος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ