2013-07-23 16:17:26
Φωτογραφία για Έτσι έγινε το φονικό με τους Βρετανούς στα Μάλλια
Με μία μαχαιριά στο θώρακα έπεσε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα ένας 19χρονος Άγγλος τουρίστας στην περιοχή των Μαλλίων σοκάροντας το πανελλήνιο αλλά και την κοινωνία της Κρήτης. Το μακελειό έγινε στις 3:30 τα ξημερώματα όταν... σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε 35 περίπου Άγγλους τουρίστες. Ο άτυχος 19χρονος έπεσε βαριά τραυματισμένος ενώ όλοι οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος.

Στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο για εκείνο ήταν πλέον αργά αφού κατά τη μεταφορά άφησε την τελευταία του πνοή Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στο σημείο προσπαθώντας να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα... Στο σημείο του μακελειού βρήκαν τα απομεινάρια της μεγάλης συμπλοκής καθώς και το φονικό όπλο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου αλλά και του ΤΑΕ καθώς και των ειδικών ομάδων έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους νεαρούς που με τα καμώματα τους αφαίρεσαν τα ξημερώματα τη ζωή ενός ομοεθνή τους
. Το ανθρωποκυνηγητό δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα και έτσι με το πρώτο φως της μέρας οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο γνώριζαν την ταυτότητα του ανθρώπου που κρατούσε το μαχαίρι. Επρόκειτο για έναν 19χρονο Άγγλο που συνελήφθη λίγο πριν το μεσημέρι στα Μάλλια ...

Ο νεαρός δράστης δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο του και σε κανένα από τα στέκια που πήγαινε τις ημέρες των διακοπών του ωστόσο οι έρευνες της ΕΛΑΣ κατάφεραν και τον ...ξετρύπωσαν. Αμέσως μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στο ΑΤ Χερσονήσου ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και για τους υπόλοιπους της παρέας. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στη αιματηρή συμπλοκή ενώ οι έρευες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων στην ευρύτερη περιοχή των Μαλλίων.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η άμεση και ακαριαία αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας στην υπόθεση αυτή. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ σε επίπεδο νομού πολύ γρήγορα κινούμενοι κατάφεραν και συμπλήρωσαν το παζλ, και συνέλαβαν τον δράστη.

Ωστόσο με τη δραματική αυτή ιστορία έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα η ακραία συμπεριφορά νεαρών Βρετανών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην περιοχή των Μαλλίων.

Και μπορεί στην αρχή του καλοκαιριού να έγιναν ακόμα και επαφές με την Βρετανική πρεσβεία στην περιοχή προκειμένου να υπάρξουν ενημερώσεις και η σεζόν να κυλήσει ομαλά ωστόσο φαίνεται ότι τίποτα δεν έγινε όπως έπρεπε αφού κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και θα λειτουργήσουν πέρα από νόμους και κανόνες.

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί η οικογένεια του άτυχου 19χρονου στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπογραμμίζει ότι :

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στα Μάλια Χερσονήσου, μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών Αρχών, ένας 19χρονος υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος, από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού 19χρονου ομοεθνή του, κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Πιο αναλυτικά, σήμερα (23.07.2013) πρώτες πρωινές ώρες, στα Μάλια Χερσονήσου, συνεπλάκησαν σε υπαίθριο χώρο τριάντα (30) περίπου άτομα, όλοι υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο συλληφθείς έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) τον 19χρονο ομοεθνή του στην θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να καταλήξει λίγο αργότερα, κατά τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Επιπλέον, από τις αστυνομικές Αρχές έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή, άλλα δέκα επτά (17) άτομα, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Κορφή, ομπρός, απάνω!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Κορφή, ομπρός, απάνω!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ