2013-07-18 13:23:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Εντονες αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαϊας ΝΔ Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αγιος Ανδρέας
Αντιδράσεις και προσφυγές έχει προκαλέσει η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ορίσει διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" τον διευθυντή Καρδιολογίας και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέα Μαζαράκη.

«Η κατάργηση του Νευρολογικού Τμήματος ως ανεξάρτητου τμήματος στο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου είναι ο λόγος, για τον οποίο εξαιρέθηκε από τη λίστα της αξιολόγησης ο Νίκος Μακρής, με αποτέλεσμα να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του «Αγ. Ανδρέα» ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Μαζαράκης», ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας αιτιολογώντας την απόφασή του, η οποία ωστόσο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα».

Οι θιγόμενοι γιατροί κάνουν λόγο για «παράνομη απόφαση», τονίζοντας πως παρακάμφθηκαν οι τρεις πρώτοι στην λίστα που είχαν κριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο και επελέγη ο τέταρτος στη σειρά, ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας ΝΔ κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα».


Ο κ. Κατσίβελας υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο καθήκοντα Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας αναλαμβάνει όποιος φέρει τον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή αλλά προΐσταται ανεξάρτητου τμήματος. Ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Νίκος Μακρής, όπως υπογραμμίζει, αν και έχει το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος διότι πλέον το Νευρολογικό Τμήμα στο οποίο προϊστατο ως Διευθυντής με τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα αλλά έχει ενσωματωθεί στην Παθολογική Κλινική.

Έτσι, ο κ. Μαζαράκης από την τέταρτη θέση που είχε στην σειρά κατάταξης από την αξιολόγηση της Επιστημονικής Επιτροπής κατέλαβε την τρίτη θέση, εφόσον εξαιρείται ο κ. Μακρής και πήρε το προβάδισμα έναντι των κ.κ. Σούφρα και Θεοδωρή, οι οποίοι προΐστανται ανεξάρτητων τμημάτων αλλά δεν έχουν το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μακρή στο patrastimes.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μαζαράκης παρακάπτει άλλους γιατρούς και παίρνει διευθυντική θέση, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε "υπερπηδήσει" επτά γιατρούς για να τοποθετηθεί Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ