2013-07-18 04:45:05
Φωτογραφία για Χιλιάδες για την προσκύνηση του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία από όλες τις πόλεις - Η αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Πατρών με το ιερό κειμήλιο
Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίσσονται στις πόλεις της Ρωσίας απ' όπου περνά ο Σταυρός του

Αγίου Ανδρέα.

Ένα ανθρώπινο "ποτάμι" περίμενε επί ώρες τη στιγμή που θα έφταναν μπροστά από το μοναδικό κειμήλιο για το χριστιανικό κόσμο, ώστε να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο, πάνω στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Πρωτόκλητος Απόστολος, όπως αναφέρει το ''ΔΟΓΜΑ''.

Στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Οντίσοβα, στα περίχωρα της Μόσχας ο χρόνος της παραμονής του Σταυρού ολοκληρώθηκε, αλλά ο κόσμος που περίμενε έξω από το Ναό να προσκυνήσει ήταν ακόμη χιλιάδες. Η λύση που πρότεινε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, που συνοδεύει το Σταυρό, ήταν να μεταφερθεί έξω από το Ναό, ώστε όσοι βρίσκονταν εκεί να μπορέσουν -αν μη τι άλλο- να δουν το ιερό κειμήλιο.

Με δάκρυα στα μάτια Για αρκετή ώρα υπήρχε συνεχής ροή. Άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια περνούσαν απέναντι από το Σταυρό και προσεύχονταν
. Κατά την παραμονή του στην Οντίσοβα, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ξεναγήθηκε από το Μητροπολίτη της περιοχής και τοπικούς παράγοντες σε σχολικές εγκαταστάσεις, στο Πανεπιστήμιο της πόλης και σε εκκλησιαστικά ιδρύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκεται στη Ρωσία ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Ρωσίας με ενέργειες του ιδρύματος "Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος". Πρώτος σταθμός ήταν η Αγία Πετρούπολη, ακολούθησε η Οντίσοβα και την Τετάρτη έφτασε στην περιοχή Διμίτροφ.

Την Παρασκευή θα μεταφερθεί στη Μόσχα, όπου έχουν οργανωθεί ειδικές τελετές, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, με τη λοιπή ηγεσία της χώρας. Το οπτικό υλικό προέρχεται από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Πατρών.

patrasnews.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ