2013-07-17 01:09:06
Φωτογραφία για Για την ρύθμιση της αγοράς πετρελαιοειδών προϊόντων, εισηγείται ο Λ. Αυγενάκης στον Υπουργό Ανάπτυξης
από το Γραφείο Τύπου

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» που εισηγείται από... πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε σχέση με την αγορά καυσίμων, προτείνει την εισαγωγή νέων διατάξεων για την καταδολίευση των αντλιών, τη νοθεία, το λαθρεμπόριο και τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

Σε περίπτωση «πειραγμένης» αντλίας, πέραν των άλλων κυρώσεων και των νέων ποινικών διατάξεων (όπως είναι η φυλάκιση 6 μηνών για τον πρατηριούχο) προτείνει να αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης και δεν να μην επιτρέπεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας στο ίδιο σημείο για ομοειδή ή παρόμοια επιχείρηση, όχι μόνο στον παραβάτη αλλά και στους συζύγους και συγγενείς του μέχρι δεύτερου βαθμού. Επίσης, προτείνει για πρώτη φορά η διενέργεια ελέγχων από ειδικά μετασκευασμένα οχήματα «τα μυστικά αυτοκίνητα» τα οποία θα δύνανται να κάνουν έφοδο, χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση.


Επιπλέον, προτείνει να συνάπτονται υποχρεωτικά γραπτές συμβάσεις μεταξύ εταιριών χονδρικής και πρατηρίων καυσίμων και να αποτυπώνεται υποχρεωτικά εκ των προτέρων η πιστωτική πολιτική, οι παροχές, οι εκπτώσεις, οι απολογιστικές κλπ. Έτσι, θα εξασφαλισθεί διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων, καθώς τόσο το κράτος όσο και ο καταναλωτής θα γνωρίζουν πλέον τα περιθώρια κέρδους.

Ακόμη, τα συστήματα ελέγχων εισροών - εκροών προτείνει να μπουν και σε άλλα σημεία-κλειδιά όπως π.χ.: στις ελεύθερες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και στις εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, στις παντός είδους εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων ιδιωτικών πρατηρίων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερη διαφάνεια για την αγορά των καυσίμων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ