2013-07-15 15:15:04
Φωτογραφία για Στη Μόσχα σήμερα ο Σταυρός του Πρωτόκλητου
Συνεχίστηκε και χθες με αθρόα συμμετοχή χιλιάδων Ορθοδόξων Ρώσων πιστών το προσκύνημα του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν, στην Αγία Πετρούπολη.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, υπομονετικά και με προσευχή περίμεναν επί ώρες να προσκυνήσουν το μαρτυρικό τίμιο Ξύλο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

Το πρωί στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Παναγίας του Καζάν ετελέσθησαν δύο Θ. Λειτουργίες και στη συνέχεια Παρακλήσεις και Χαιρετισμοί στον Αγιο Ανδρέα. Στη δεύτερη Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος κ. Μάρκελλος, ο οποίος προέβη σε Χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Ἀλέξανδρος και η συνοδεία τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωθιερέα π. Παύλο.


Ακολούθως πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον μνημειακό και μουσειακό ιερό Ναό του Αγίου Ισαακίου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, όπου τους Αρχιερείς και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα ο Πρόεδρος του Μουσείου και στον ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος ονομάστηκε του «ρέοντος αίματος», διότι οικοδομήθηκε στον τόπο, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Αλέξανδρος Β΄.

Τέλος, προσκύνησαν τον τάφο της Οσίας Ξένης της Αγίας Πετρουπόλεως, όπου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε Δέηση υπέρ του Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Αποστολικής ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ο Σταυρός αναχωρεί σήμερα Δευτέρα το απόγευμα από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα.
ecclesia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ