2013-07-15 07:11:03
Φωτογραφία για Κατερίνα Μισιχρόνη:«Εχασα την ευκαιρία να παίξω με τον Αλ Πατσίνο»
Σε λίγες ημέρες αναχωρεί για το Λος Αντζελες, που έχει γίνει σαν δεύτερη πατρίδα της. Στο Χόλιγουντ δεν διατηρεί μόνο σπίτι, αλλά... στήνει και καριέρα με πολλά διαφημιστικά, συμμετοχές σε ταινίες και editorials μόδας!

Η τελευταία της μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα ήταν η συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», που έκανε τηλεθεατές και τηλεκριτικούς να υποκλιθούν μπροστά της. Εκτοτε, το νεαρό κορίτσι με τα έντονα χαρακτηριστικά βρισκόταν με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, ενώ πριν από έναν χρόνο έβγαλε βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κάτι που δεν μετάνιωσε στιγμή:

«Αγαπώ την Ελλάδα και θα ήθελα να μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ της πατρίδας μου και του εξωτερικού. Εφτασα στο Λος Αντζελες μέσω ενός γραφείου ατζέντηδων, ερευνώντας αν μπορώ να κάνω κάτι εκεί και δεν το μετάνιωσα στιγμή, γιατί τα πάντα στη ζωή μου τα αντιμετωπίζω ως εμπειρία».

Ηταν περίπου πριν από έναν χρόνο όταν ο Αμερικανός μάνατζέρ της τής πρότεινε να πάρει μέρος σε δοκιμαστικά για την καινούρια ταινία του «Δράκουλα», στην οποία θα υποδυόταν τη σύζυγό του, ενώ λίγους μήνες μετά συμμετείχε στο καστ για την πολλά υποσχόμενη κομεντί «Imagine» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο
. Παρόλο που στην αρχή φάνηκε ότι είχε πολλές ελπίδες για μια θέση στο πλευρό του διάσημου ηθοποιού, τελικά δεν πήρε τη δουλειά. «Κακά τα ψέματα, σε τέτοιες αγορές ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος», λέει και συνεχίζει: «Στα δοκιμαστικά παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Στη συγκεκριμένη ταινία εκείνο που καθόρισε, απ’ ό,τι κατάλαβα, τη συμμετοχή ήταν το ύψος, αφού δεν ήθελαν επ’ ουδενί η συμπρωταγωνίστρια του Ιταλοαμερικανού σταρ να δείχνει ψηλότερη από εκείνον».

Η Κατερίνα Μισιχρόνη μπορεί να έχασε τον ρόλο μέσα από τα χέρια της, κέρδισε ωστόσο μία μεγάλη εμπειρία καθώς η διαδικασία και μόνο των δοκιμαστικών τη μύησε για τα καλά στα μυστικά του επαγγέλματος: «Η επαφή με κάθε director είναι επένδυση, αφού αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κάθε χρόνο αρκετές ταινίες και η γνωριμία μαζί τους είναι κέρδος. Το να κλείσεις ταινία θέλει πολύ γερό στομάχι - ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Παρά τα όσα ακούγονται, όμως, δεν περιμένεις στην ουρά για μια ακρόαση. Κάθε ηθοποιός μπαίνει κατόπιν ραντεβού, ενώ το δοκιμαστικό δεν κρατάει περισσότερο από πέντε λεπτά». Τη ρωτάμε αν ισχύουν όσα ακούγονται για γνωστούς Ελληνες ηθοποιούς που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με το όνειρο να κάνουν καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και καταλήγουν να δουλεύουν σερβιτόροι σε μπαρ και εστιατόρια και μας απαντά ότι δεν γνωρίζει αφού δεν κρατά επαφές με Ελληνες του χώρου. Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι σίγουρα ξεχωριστή περίπτωση. Διαθέτει δυνατό μάνατζερ και έχει το δικό της σπίτι στην καρδιά του Χόλιγουντ.

Από τα λονδρέζικα περίχωρα στη βιομηχανία του θεάματος

Η μελαχρινή ηθοποιός ακόμη και τώρα που έχει ανοίξει τα φτερά της για τη Μέκκα του Κινηματογράφου ανταποκρίνεται με ευχαρίστηση στις διαφορετικές επαγγελματικές προκλήσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στη διαφήμιση «Ηouse Exchange» που προβάλλεται στην αμερικανική TV και αφορά στην ανταλλαγή σπιτιών, αλλά και να συμμετάσχει σε editorials μόδας σε περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής. «Μου αρέσει που με θέλουν σε διαφορετικούς ρόλους», παραδέχεται. «Οταν ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα, δεν βαριέσαι ποτέ. Στην Ελλάδα, μέχρι και σε καμπάνια της νεαρής αλλά άκρως επιτυχημένης σχεδιάστριας μόδας Τζωρτζίνας Σκαλίδη έχω πρωταγωνιστήσει, ενώ στο Λονδίνο ήμουν το πρόσωπο του Chivas Regal».

Τη χρονιά που μας πέρασε πήρε μέρος σε δύο ταινίες μικρού μήκους στις ΗΠΑ, ενώ ήταν το βασικό πρόσωπο στην ταινία «Εver Green» της σκηνοθέτιδας Ιφιγένειας Κοστώνη που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Χάρη μάλιστα σ’ αυτή τη δουλειά, βρέθηκε για περίπου δέκα ημέρες στις Κάννες: «Είναι υπέροχο να βλέπεις τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου να βρίσκονται σε δημιουργικό άγχος. Οι Κάννες διαθέτουν τον μύθο αλλά και το γκλάμουρ που χρειάζεται το σινεμά!».

Κι αυτή δεν ήταν η μόνη ευρωπαϊκή συμμετοχή της. Αυτές τις ημέρες προβάλλεται στους κινηματογράφους το τρέιλερ του «Iron Gate»: πρόκειται για μια λονδρέζικη ταινία εποχής με βαριά ρούχα και υπέροχα πλάνα σε διάφορα μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας, με την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια να υποδύεται τη Γαλλίδα γκουβερνάντα: «Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος με συγκινεί περισσότερο από τον αμερικανικό, αλλά κακά τα ψέματα: η Αμερική είναι αυτή που σου προσφέρει ευκαιρίες». Η ταλαντούχα ηθοποιός αναχωρεί σε λίγες ημέρες και πάλι για τις ΗΠΑ. «Θα ήθελα να ζω στη Σάντα Μόνικα που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αλλά τελικά προτίμησα το Χόλιγουντ, αφού σ’ αυτό βρίσκονται τα περισσότερα στούντιο», παραδέχεται. «Το πρόγραμμά μου είναι γεμάτο καθώς συνδυάζω τα μαθήματα υποκριτικής με τα κάστινγκ. Αρχές Αυγούστου, εξάλλου, πρόκειται να μιλήσω για δυο πολύ μεγάλες παραγωγές με τις οποίες βρίσκομαι ήδη σε συζητήσεις, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμες καθώς δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές».

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που της λείπει από την Ελλάδα, απαντά: «Τα πάντα, η οικογένεια, οι φίλοι, αλλά και ο ελληνικός τρόπος ζωής. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά και πιο απόμακρα. Δεν λέω, ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη της γης, είδαν τα μάτια μου πολλά. Είδα από κοντά σταρ όπως τη Σοφία Λόρεν να περπατά χέρι χέρι με τον γιο της, την Πενέπολε Κρουζ, αλλά και τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Στο Λος Αντζελες οι σταρ κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο, περνώντας πολλές φορές απαρατήρητοι».

Οι επαγγελματικές προτάσεις στην Αμερική πάνε καλά και η ίδια σχεδιάζει να μείνει εκεί, μέχρι τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Αγαπά τη μόδα και τη σκυλίτσα της, την Μπιζού, που την έχει πάντα μαζί της, ενώ τα βράδια τη βρίσκουν να ξενυχτά σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Οπως και να ’χει, ένα είναι βέβαιο: το κορίτσι που εγκατέλειψε τις σπουδές Ψυχολογίας για να τελειοποιήσει τον χορό και να καταλήξει ηθοποιός δεν γοητεύεται από το γκλάμουρ του Χόλιγουντ, ούτε παραμυθιάζεται από τη χρυσόσκονή του. «Ζώντας από κοντά το Χόλιγουντ, το απομυθοποιείς. Είναι ένας κόσμος υπερβολικά ματαιόδοξος που σοκάρει καθώς πολλές φορές... στερείται ποιότητας», εξομολογείται ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ