2013-07-14 00:22:04
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση – μαχαιριά για την κυβέρνηση: οι μισοί λένε όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο
Οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα είναι για την κυβέρνηση ο μόνος δρόμος για το... success story. Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή, είναι αποφάσεις που διχάζουν την κοινωνία.

Και μάλλον φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Το 50% των ερωτηθέντων λέει όχι στις απολύσεις στο δημόσιο, ενώ το 47% πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι πολίτες τάσσονται και κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Συμφωνεί μόλις το 32%, ενώ το 62% διαφωνεί.

Εξάλλου, το 72% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Όλα αυτά ενώ ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της δραχμής. Σε σχέση με τον Ιούνιο, οι... υπέρμαχοι της επιστροφής στη δραχμή έχουν αυξηθεί κατά 6% και από το 20% έχουν πια φτάσει το 26%.

57% των ερωτηθέντων θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και 39% θεωρεί πως πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωζώνη.

Προβάδισμα 0,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.

Η ΝΔ διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (29,1% έναντι 28,7% ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με 51% έναντι 34%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3%, και ο Φώτης Κουβέλης 2%.

Μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου, η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να ενταχθεί στην αντιπολίτευση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δε μπορεί να καρπωθεί τις αντιδράσεις κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ξεπερνά πια το 13% στην εκτίμηση ψήφου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ