2013-07-12 15:09:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη εξάρθρωσε η Aσφάλεια
Μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξάρθρωσαν χθες οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, της Τροχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών χθες το απόγευμα στον Αλισσό εντόπισαν, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών με οδηγό 35 Μολδαβό και συνοδηγό την 38χρονη σύζυγό του επίσης από την Μολδαβία οι οποίοι διέμενα στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Διοικητής Ασφαλείας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς, σε έλεγχο που έγινε στο φορτηγό, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στα καρπούζια, 42 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 45 κιλών. Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν επίσης 5 κινητά, 1.000 ευρώ και το φορτηγό.

«Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο οδηγός εκτελούσε, έναντι σχετικής χρηματικής αμοιβής, κατ΄ εντολήν 35χρονου Αλβανού ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του φορτηγού και εγκέφαλος της σπείρας. Ο 35χρονος αναζητείται. Τα ναρκωτικά, ο Μολδαβός θα τα παρέδιδε σε τόπο, χρόνο και άτομο για τον οποίο θα τον ενημέρωνε τηλεφωνικά το «αφεντικό» κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την Ολλανδία», υπογράμμισε ο κ. Τσαουρδάς.

Τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί στο φορτηγό από τον εγκέφαλο της σπείρας στον Απρόπυργο Αττικής και ακολούθως μετέβη και παρέλαβε τα εμπορεύματα από τα Λεχαινά Ηλείας. Οι δράστες οδηγούνται στον Εισαγγελέα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ