2013-07-12 01:07:03
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Αφιέρωμα στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο
Από το Γραφείο Τύπου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο 06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 ΑΠΟ ΤΟΝ Α΄ ΣΤΟΝ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν από τον Α΄ στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

12:00 ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς,αναφέρεται στις στρατιωτικές δυνάμεις των εμπλεκομένων κρατών στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τουρκικός, Βουλγαρικός και Σερβικός στρατός στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο. Μέρος Β΄».

13:00 ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Μέρος Α΄)


Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται ημερολογιακά στις πολεμικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Ο Κώστας Παππάς διαβάζει «Το Ημερολόγιον του Μητροπολίτου Σερρών Αποστόλου Χριστοδούλου 1909 - 1917». Επιμέλεια εκδόσεως: Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης

15:00 ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Μέρος Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται ημερολογιακά στις πολεμικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

17.00 ΣΕΡΒΙΚΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα, αναφέρεται, στις Σερβικές, Ρουμανικές και Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς και στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Μέρος Β΄».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Διονυσίου. Καλεσμένος είναι ο κ. Περικλής Φωτιάδης, Έφορος της 10ηςΕφορείας Αρχαιοτήτων.

21:30 ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει τις παραλογές στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι γνωστότερες παραλογές και η ανάλυση των στίχων τους. Μέρος Γ΄».

22:00 Η ΠΙΣΤΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στα μεγάλα θέματα της πίστης, της αγάπης και του θανάτου στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Το μοιρολόι».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ