2013-07-11 14:15:04
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Eπίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Ακταίου - Συζήτηση για τα προβλήματα
Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Πρωτοβουλία Πάτρας συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Ακταίου. Σε ανακοίνωση τονίζεται:" Μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νικόλαος Γκαδόλος και το μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας κ. Βίκυ Θεοδοσοπούλου-Σταυρίδου.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Η ένταξη του Ακταίου στο έργο της Αποχέτευσης.Παρότι ο πληθυσμός της Κοινότητας είναι μικρότερος των 2.000 κατοίκων, πρέπει να βρεθεί τρόπος για τη διασύνδεση και αυτής της Κοινότητας στο αποχετευτικό δίκτυο που ουσιαστικά θα διέρχεται από αυτήν. Ίσως πρέπει να εξεταστεί ως σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Ρίου στο αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να πάψει να υφίσταται ο περιοριστικός παράγοντας του ορίου των 2.000 κατοίκων.


• Η δημιουργία στάσης Προαστιακού στο Ακταίο. Η Κοινότητα Ακταίου δεν εξυπηρετείται άμεσα από καμία αστική συγκοινωνία. Οι αστικές συγκοινωνίες που εξυπηρετούν τις γειτονικές Κοινότητες και το Πανεπιστήμιο διέρχονται περιμετρικά του Ακταίου και η πλησιέστερη στάση από το κέντρο της Κοινότητας είναι πλέον των 500μ. Ο Σταθμός του Ρίου προϋποθέτει μετακίνηση μέχρι εκεί με ΙΧ όχημα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα παρκαρίσματος. Πρόταση του συμβουλίου της Κοινότητας είναι η στάση του Προαστιακού να πραγματοποιείται στη συμβολή των δρόμων Καλλιθέας και Ποσειδώνος (επί της Καλλιθέας), παραπλεύρως των γραμμών του Ο.Σ.Ε.

• Η απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα. Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν ασυνείδητοι οι οποίοι επιμένουν να μην χρησιμοποιούν βυτία (λόγω κόστους) και να απορρίπτουν τα λύματα στη θάλασσα, σε ανύποπτες χρονικές στιγμές και ώρες. Η ανεύρεση και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων είναι δεδομένο ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί.

• Η συνύπαρξη μαγαζιών και λουομένων.Αμφότερες πλευρές πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα και ευσυνειδησία, διότι δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν να συνυπάρχουν. Όχι, λοιπόν, στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ξαπλωστρών και τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος της παραλίας. Όχι, όμως, και στην ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων, ειδικά τις ώρες αιχμής. Μία πρόταση που, ενδεχομένως, μπορεί να δώσει διέξοδο στην υπάρχουσα κατάσταση και αλλαγή σκηνικού στην παραλία Ακταίου είναι η αξιοποίηση χώρων στάθμευσης σε συγκεκριμένα κοντινά σημεία και η μετακίνηση των λουομένων προς την παραλία με αστικά λεωφορεία, έναντι συμβολικού αντιτίμου (βλ. παλαιότερη λειτουργία γραμμής 11 στην Πάτρα).

• Η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας (π.χ. οδός Εγνατίας, πλατεία Αγίας Λαύρας, παιδικές χαρές κ.ά.)"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ