2013-07-10 13:05:04
Φωτογραφία για Ανακοίνωση δημάρχου Αμπελοκηπων - Μενεμένης για δημοτική αστυνομία -σχολικού φύλακες
Με αφορμή την θεσμική επίθεση που δέχεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης αλλά και το προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτήν, γνωρίζουμε στους κατοίκους του Δήμου μας τα εξής.

Οι δήμοι και οι Κοινότητες μειώθηκαν από 1.134 σε 325. Τα Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε 520 (μείωση 88%). Τα Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από 1.350 σε 492 (μείωση 64%). Οι πόροι των δήμων μειώθηκαν την τελευταία τριετία πάνω από 65%. Κανένας άλλος φορέας του κράτους δεν συνεισέφερε σε τέτοιο βαθμό για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Και τώρα, σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έρχεται κι η κατάργηση των επιτυχημένων αυτοδιοικητικών θεσμών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΩΣ ΕΔΩ!! Δεν δεχόμαστε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Τα σχολεία χωρίς φύλακες θα ρημάξουν. Χωρίς δημοτική αστυνομία θα επικρατήσει μεγάλη αταξία στις πόλεις μας και θα στερηθούν οι πολίτες όλες τις παρεχόμενες απ’ αυτήν υπηρεσίες.

Κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι τόσο οι δημοτικοί αστυνομικοί (μόνον 10) όσο και οι σχολικοί φύλακες (μόνον 14) προσλήφθηκαν νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. Ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, τάσσεται κατά της διαθεσιμότητας – απολύσεών τους.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Λάζαρος Κυρίζογλου

Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔ/ΠΚΜ – Δ.Σ. ΚΕΔΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο έλεος του ΕΟΠΥΥ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο έλεος του ΕΟΠΥΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ