2013-07-09 22:08:56
Φωτογραφία για Νέο μίνι Μνημόνιο με το πολυνομοσχέδιο - Αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο
και τη φορολογία
Το απόγευμα της Τρίτης κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο μαμούθ στη Βουλή και το οποίο αποτελεί έναν εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων, σύμφωνα με το capital.gr περιλαμβάνοντας μέσα σε αυτό και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου έτσι ώστε να μπορέσει να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δόσεις που εγκρίθηκε από το Eurogroup. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολυνομοσχέδιο βγήκαν την τελευταία στιγμή τα θέματα όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ παρέμεινε η διάταξη το άνοιγμα της αγοράς καυσίμων. 



Στο πολυνομοσχέδιο φυσικά περιλαμβάνεται και η κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο σε αυτό τον κλάδο τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα.



Από τις 23/9/2013καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα.




Στις δύο αυτές περιπτώσεις εάν οι εργαζόμενοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος, με σύζυγος ή τέκνο με αναπηρία ή που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα ή έχει σύζυγο σε διαθεσιμότητα) μετατάσσονται αυτοδικαίως «σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ή ειδικότητας με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν».



Σε άλλο άρθρο για τη διαθεσιμότητα προβλέπεται οτι επιτρέπεται η κατάργηση θέσεων σε υπουργεία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά όμως από αιτιολόγηση που θα στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργούνται και νέες θέσεις. 

newsit.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ