2013-07-09 14:50:04
Φωτογραφία για Μπουτάρης: Αισθάνομαι διορισμένος υπάλληλος του κράτους
Ναι στην κινητικότητα των υπαλλήλων με τις διαδικασίες που ακολουθούνται αλλά με οδηγούς τους ίδιους τους δημάρχους και όχι το κράτος, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης μιλώντας στο ΡΘ.

« Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίζει οριζόντια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αισθάνομαι διορισμένος υπάλληλος του κράτους. Δεν μου δίνει δυνατότητα να διαπραγματευθώ για το δήμο. Είμαι μπροστά σε τετελεσμένα, που πρέπει να εφαρμόσω» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Αντέκρουσε τις κατηγορίες προς τους δημάρχους ότι δεν προχώρησαν οι ίδιοι τις διαδικασίες αξιολόγησης. « Ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν τα έχουμε στείλει» υπογράμμισε.

Πέρασε μάλιστα στην επίθεση λέγοντας πως το κράτος όφειλε από την πρώτη μέρα που έλαβε τα μνημόνια να προχωρήσει την αξιολόγηση και όχι τώρα- ενώ δεν έκανε τίποτα- να αποφασίζει μόνο του για τους δήμους.

Επισήμανε επίσης πως υπάρχουν ακόμα επίορκοι που είναι στη φυλακή που συνεχίζουν να πληρώνονται.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε ότι όντως στο δήμο υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι. «Αυτό που έλεγα είναι να μεταφέρουμε τους υπεράριθμους σε άλλες υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις. Δεν έλεγα να τους απολύσουμε», σημείωσε.

Ανέφερε πως με τον τρόπο που γίνεται τώρα από την κυβέρνηση η κινητικότητα των υπαλλήλων θα στερήσει το δήμο Θεσσαλονίκης υπηρεσίες 1000 ατόμων. Αναφέρθηκε ειδικά στη δημοτική αστυνομία. «Ποιος θα ελέγχει την παραβατικότητα. Ποιος θα κόβει τις κλήσεις; Θα γίνει γαία πυρι μιχθήτω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως τα έσοδα του δήμου από κλήσεις παραβατικότητας από τη δημοτική αστυνομία ετησίως, ανέρχεται σε 3 με 4 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Μπουτάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και παραιτήσεων των δημάρχων, ωστόσο παρέπεμψε στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ