2012-04-06 09:51:00
Φωτογραφία για ΦΙΛΙΠΟΦ: ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησε στο "onsports.gr" για τον αποκλεισμό από τον τελικό, την αποτυχημένη όπως δηλώνει, χρονιά για τον Ολυμπιακό, την ευθύνη να αγωνιστεί με τραυματισμένο πόδι και την ευχή του να κατακτήσει ο μπασκετικός Ολυμπιακός το τρόπαιο στην Πόλη!

Αναλυτικά:

Αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κερδίσει τον δεύτερο ημιτελικό στο Ρέντη, τότε θα είχε τον ήρωα του: Τον Ντίμα Φιλίποφ!

Ο 22χρονος πασαδόρος, παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο ήδη «λαβωμένο» πόδι κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, στον δεύτερο ημιτελικό με τον Φοίνικα Σύρου, έκανε ενέσεις, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο να συνεχίσει. Και η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού μπορεί να αποκλείστηκε από τον τελικό του πρωταθλήματος της Volleyleague, ωστόσο ο Ντίμα Φιλίποφ κέρδισε όλες τις εντυπώσεις.

Ο νεαρός πασαδόρος μίλησε για αυτήν του την απόφαση, τον πρόσφατο αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον τελικό του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου πριν ένα μήνα, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την «ερυθρόλευκη» ομάδα, δηλώνοντας μάλιστα, πως εύχεται, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη.


Υπάρχει απογοήτευση μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον Φοίνικα και τον αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Volleyleague, ένα μήνα μετά και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

Μετά την ήττα από τον Φοίνικα Σύρου είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να συμμετέχει σε τελικούς και να σηκώνει τρόπαια αλλά δεν μας βγήκε. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε μειώνει τη νίκη του Φοίνικα. Αξίζουν μεγάλα συγχαρητήρια στη Σύρο για το καλό βόλεϊ που έπαιξε και της εύχομαι ανάλογη συνέχεια στον τελικό.

Τι έχει φταίξει στην άσχημη φετινή κατάληξη για τον Ολυμπιακό;

Μετά τον Γενάρη και τους τραυματισμούς που είχαμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, τον δικό μου και του Νοβότνι, ακολούθησε μια «ροή» τραυματισμών και δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό και να παίξουμε καλά. Ό,τι και να λέμε, μπορούμε να μιλάμε δέκα ώρες και να αναλύουμε τι έφταιγε. Σίγουρα φταίμε εμείς πρώτα από όλα, οι παίκτες, και μετά όλοι οι άλλοι.

Έχει «τελειώσει» ουσιαστικά για εσάς το πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση;

Υπάρχει συνέχεια, αφού θα αγωνιστούμε για τις θέσεις 3-4. Σίγουρα δεν θέλαμε αυτά τα παιχνίδια αλλά τον τελικό, ωστόσο πρέπει να τιμήσουμε την φανέλα που φοράμε. Να την τιμήσουμε για εμάς, για τον κόσμο που μας στήριξε και για όλη την ομάδα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, στο δεύτερο παιχνίδι με τον Φοίνικα, σε είδαμε να πατάς στο πόδι του Ηλία Λάππα και να βγαίνεις υποβασταζόμενος, εκτός αγωνιστικού χώρου. Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε, πως έχει υποστεί υποτροπή στον τραυματισμό που ήδη σε ταλαιπωρούσε. Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις και να συνεχίσεις στο παιχνίδι;

Πήρα την ευθύνη επάνω μου. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν έπρεπε να παίξω γιατί μπορούσε να συμβεί κάτι χειρότερο. Είχα σκεφτεί ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι για να τα παίξουμε όλα για την πρόκριση και ό,τι και να γινόταν, ήθελα να παίξω. Μέσα βρισκόταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Ταρνατόρος, την ώρα που με εξέταζε ο γιατρός, και είπα ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και θα βγω έξω να παίξω. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου, όπως και οι 13 παίκτες, θέλαμε να πάμε στον τελικό αλλά δεν έγινε.

Μιας και η χρονιά φτάνει στο τέλος της, του χρόνου θα φοράς πάλι την «ερυθρόλευκη» φανέλα;

Ανήκω στον Ολυμπιακό. Έχω συμβόλαιο έναν ακόμα χρόνο κι αν με θέλει ο Ολυμπιακός εγώ θα μείνω, θέλω να μείνω. Αρκεί να με θέλει η ομάδα και να αρχίσουμε από την αρχή, σωστά και οργανωμένα.

Αν έκανες απολογισμό της φετινής χρονιάς;

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η χρονιά ήταν αποτυχημένη για εμάς. Ο Ολυμπιακός παλεύει κάθε χρόνο για πρωτάθλημα και Κύπελλο και δυστυχώς δεν θα φέρουμε κανένα τρόπαιο στο Λιμάνι.

Από όσα μου λες, διακρίνω μια αγάπη στον Ολυμπιακό. Να θεωρήσω πως είναι και η ομάδα που υποστηρίζεις ως φίλαθλος;

Αυτή η ομάδα με ανέδειξε. Είμαι επαγγελματίας μεν, αλλά αυτή η ομάδα με έβαλε να παίξω και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση και στον προπονητή μου, τον Γιάννη Καλμαζίδη που με εμπιστεύτηκε να παίξω βόλεϊ, όπως πρέπει να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου.

Ένα σχόλιο για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και την πρόκριση του στο Final-4 της Ευρωλίγκας;

Στον Ολυμπιακό, είμαστε όλοι μια οικογένεια, είτε αυτό είναι μπάσκετ είτε είναι βόλεϊ, είτε όλα τα αθλήματα. Εύχομαι κάθε τμήμα να φτάσει ψηλά και στο μπάσκετ να κατακτήσουν το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη, γιατί το αξίζουν. Έχω πάει αρκετές φορές φέτος στο ΣΕΦ για να δω την ομάδα. olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λαικισμος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λαικισμος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ