2013-07-06 03:39:03
Φωτογραφία για Έρευνα σχετικά με την ιδιωτικότητα των δεδομένων
Ύστερα από το σκάνδαλο που προέκυψε σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησηςPRISM των Ηνωμένων Πολιτειών, όλο και περισσότεροι χρήστες ίσως... πιστεύουν ότι τα δεδομένα που αποθηκεύουν σε διαδικτυακές εφαρμογές ή υπηρεσίες cloud, είναι πιθανό να προσπελαστούν από τρίτους.

Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Survey Digital Lifestyle 2013 που πραγματοποιήθηκε από την F-Secure, πολλοί χρήστες εξέφραζαν την ανησυχία τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων, ακόμη και πριν από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με το PRISM.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία δήλωσαν ότι κάνουν upload τα προσωπικά τους δεδομένα στο Facebook, YouTube, Google Drive, Dropbox, Microsoft SkyDrive, και Apple iCloud.

Ωστόσο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι δημοφιλείς, δεν σημαίνει ότι οι χρήστες τις εμπιστεύονται πλήρως: Το 59% των χρηστών ανησυχεί ότι μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που αποθηκεύονται στις προαναφερθείσες υπηρεσίες. Επιπλέον, το 60% των ερωτηθέντων, εξέφρασε την ανησυχία ότι οι πάροχοι υπηρεσιών πωλούν τα προσωπικά τους δεδομένα σε τρίτους.


Το 62% πιστεύει ότι τα ψηφιακά δεδομένα που προκύπτουν από την καταγραφή της διαδικτυακής συμπεριφοράς των χρηστών πωλούνται σε τρίτους, και το 63% ανησυχεί για τρωτά σημεία στον τομέα των τεχνολογιών αποθήκευσης των δεδομένων.

Από γεωγραφική άποψη, οι Ευρωπαίοι χρήστες, εκτός από τους Γάλλους, ανησυχούσαν λιγότερο σχετικά με την προστασία των δεδομένων σε σύγκριση με τους χρήστες από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ