2012-04-06 09:05:05
Φωτογραφία για Έως τις 20 Απριλίου η απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσαΈως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από τη Λευκωσία.

«Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είχε συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών.

Όπως είχε δηλώσει στις αρχές τις εβδομάδας ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με ομόλογα που θα εκδοθούν από τον EFSF, τα οποία θα δοθούν στις τράπεζες και όχι με μετρητά. Είχε διευκρινίσει πως αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον EFSF για τα χαρακτηριστικά των ομολόγων που θα εκδοθούν, προσθέτοντας ότι είναι καθαρά τεχνικό το ζήτημα. «Θα είναι ομόλογα με ειδικά χαρακτηριστικά», πρόσθεσε. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκλογές από… Μεγάλη Τετάρτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκλογές από… Μεγάλη Τετάρτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ