2013-07-04 08:52:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Η παραλία Κάτω Σαμικού πρότυπο λύσης για τις ξυλορακέτες!
Η απαγόρευση του αθλήματος της ξυλορακέτας στην παραλία της Στούπας στη Μεσσηνία από το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Μάνης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στη ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, αφού το συγκεκριμένο σπορ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήδη εκδόθηκαν ανακοινώσεις από τοπικούς φορείς και συλλόγους που ζητούν την άρση της απαγόρευσης, ενώ το θέμα αποτέλεσε αφορμή για δηκτικά σχόλια στο διαδίκτυο, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που επικρότησαν την απόφαση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξυλορακέτας Κρεστένων, Νίκος Ψευδός, σχολίασε στο patrisnews.com τη συγκεκριμένη απόφαση με σύνεση και νηφαλιότητα.

«Η απόφαση είναι ακραία, δε την επικροτώ. Ωστόσο δεν στερείται λογικής. Έχω προσωπική εμπειρία από την παραλία της Στούπας. Η συγκεκριμένη παραλία είναι μικρή, η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες των λουόμενων και τους ρακετίστες είναι περιορισμένη και επισφαλής.


»Αν και πρόεδρος του συλλόγου και λάτρης της ξυλορακέτας, δηλώνω ξεκάθαρα ότι στη συγκεκριμένη παραλία, όσοι παίζουν ρακέτες, δεν σέβονται τον κόσμο γύρω τους. Θεωρώ ότι είναι ευτύχημα που δεν είχε γίνει τόσο καιρό ατύχημα, και μάλιστα σοβαρότερο.

O Νίκος, ωστόσο, δεν υιοθετεί ακραίες και αυθαίρετες καταγγελίες και διαχωρίζει τη θέση του από τους δυσφημιστές της ξυλορακέτας.

«Οι ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σπασμένες γλάστρες και ποτήρια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι υπερβολικές. Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω ότι αρκετοί δυσφημούν το άθλημα.

»Οι επαγγελματίες ρακετίστες σέβονται την παραλία και τους λουόμενους και φροντίζουν να ασκούν το σπορ σε σημείο που να μη θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους. Oσοι επιδίδονται στην ξυλορακέτα για λόγους εντυπωσιασμού δεν μας εκφράζουν».

Το παράδειγμα του Συλλόγου Ξυλορακέτας Κρεστένων είναι ιδανικό και δείχνει ποια είναι η ενδεδειγμένη οδός για όλους.

«Στην παραλία του Κάτω Σαμικού έχουμε φτιάξει εγκαταστάσεις με γήπεδα και δίχτυα σε σημείο που δεν ενοχλούν και μας επιτρέπουν να ασκούμε το σπορ και να διοργανώνουμε τουρνουά κάθε χρόνο. Είναι η μοναδική λύση και δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Οτιδήποτε άλλο δεν παραπέμπει σε ρακετίστες.

»Εφόσον δεν μπορεί να δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος σε μια παραλία, να μην παίζουν ρακέτες», αναφέρει χωρίς περιστροφές ο Νίκος Ψευδός.

Όσον αφορά τη Στούπα, θεωρεί ότι έπρεπε πρώτα να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, μια και μπορεί να δημιουργηθεί χώρος για ρακέτες, αφήνοντας και την αιχμή για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού στο ίδιο σημείο αρκετοί παίζουν beach volley με παρόμοιο βαθμό επικινδυνότητας, αλλά δεν λήφθηκε ανάλογη απόφαση.

«Το μπαλάκι πονάει περισσότερο, αλλά και η μπάλα του βόλεϊ δεν είναι ακίνδυνη» σχολιάζει ο Νίκος Ψευδός.

Πάντως η ειρωνεία της υπόθεσης έγκειται στο ότι η παραλία της Στούπας έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από ρακετίστες που την ανακάλυψαν τη δεκαετία του 1980!

http://www.patrisnews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ